KARLOS ALKARAZ UPOZORAVA: "Osećam da mogu da osvojim grend slem, na tom sam nivou"

Novosti online

01. 06. 2022. u 15:59

ŠPANSKI teniser Karlos Alkaraz, izgubio je u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv Aleksandra Zvereva. Nemac je posle tri sata i 21 minuta igre stigao do pobede od 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 4:6, 7:6.

КАРЛОС АЛКАРАЗ УПОЗОРАВА: Осећам да могу да освојим гренд слем, на том сам нивоу

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je nakon duela sa Zverevim izjavio da je ponosan na to kako se borio i da nema za čim da žali.


- Rekao bih da sam meč završio igrajući dosta bolje nego na početku. Napuštam stazu uzdignute glave i opraštam se od turnira. Borio sam se do poslednje lopte. Borio sam se do poslednje sekunde meča i ponosan sam na to - rekao je Španac.

Mladi teniser se potom osvrnuo i na mišljenje javnog mnjenja u kome je on bio označavan kao favorit.


- Nikada nisam mislio da sam favorit, a uprkos porazu od Zvereva i dalje osećam da mogu da osvojim grend slem. Mislim da sam na tom nivou. Detalji su presudili i moram još da učim, ali osećaj da sam jedan od favorita nije me opterećivao - izjavio je 19-godišnjak.

Takođe, Karlitos je razmišljao o tome šta mora da poboljša.


- Moram da naučim današnju lekciju. Bio je neizvesan meč. Mogao bih da kažem da nisam dobro počeo, a na ovom nivou, četvrtfinala grend slema, igrate protiv najboljih igrača na svetu, tako da morate bolje da počnete meč nego ja danas. Moram da napredujem za sledeći grend slem ili sledeće mečeve. Ovaj duel mi neće teško pasti, nisam razočaran. Pokušaću samo da izvučem dobre i loše stvari koje sam uradio, da napredujem za naredne turnire ili grend slemove - zaključio je Alkaraz.


Španac je nedugo nakon poraza objavio fotografiju na svom "Instagram" nalogu, ispod koje se zahvalio fanovima na podršci, poželeo sreću Zverevu u nastavku takmičenja, ali i poručio da će se vratiti sledeće godine da popravi rezultat.
 


Nemac će u petak u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala, koji je u četvrtfinalnom meču izbacio našeg Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: Navijači Real Madrida u Parizu


 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)