ĐOKOVIĆ NAPADNUT SA SVIH STRANA: Novaka ne ugrožavaju samo Medvedev i Zverev, Iga Švjontek ruši Srbinov rekord koji je bio "nedodirljiv"

O. M.

02. 06. 2022. u 19:54

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković po svemu sudeći će ubrzo ostati bez prvog mesta na ATP listi. Prete mu Medvedev i Zverev, a moguće je da će na listi koja izlazi za dve nedelje pasti čak na četvrto mesto, pošto i Nadal ima priliku da ga pretekne. Time bi bar za neko vreme bio zaustavljen Srbinov pohod ka apsolutnom rekordu u broju nedelja na vrhu ATP ili VTA liste, ali sada je ugrožen i jedan za koji se do skoro mislilo da ga niko neće ugroziti.

ЂОКОВИЋ НАПАДНУТ СА СВИХ СТРАНА: Новака не угрожавају само Медведев и Зверев, Ига Швјонтек руши Србинов рекорд који је био недодирљив

FOTO: Tanjug/AP

Radi se o broju uzastopnih pobeda u sezoni, rekordu koji opasno ugrožava prva teniserka sveta Iga Švjontek. Novak je rekorder u 21. veku sa 43 uzastopne pobede 2011. godine. Drugi na ovoj listi je Federer sa 41 pobedom 2006. Švjontekova je pobedom u polufinalu Rolan Garosa stigla do 34. uzastopnog trijumfa ove sezone.

Prva na VTA turneji je Serena Vilijams sa 35 uzastopnih trijumfa koje je ostvarila 2000. godine, dakle u 20. veku, što znači da je Iga već sad rekorderka u novom milenijumu kad je reč o ženskoj konkurenciji.

Protivnica poljskoj teniserki u finalu RG biće Koko Gof koja je u drugom polufinalu savladala italijanku Martinu Trevisan sa ubedljivih 6:3, 6:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (6)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um