DA LI JE NADAL BIO DOPINGOVAN? Nemački doktor izneo šokantne detalje...

Novosti online

07. 06. 2022. u 08:05

RAFAEL Nadal je pokorio Pariz, osvojio drugi uzastopni grend slem, posle Melburna Španac je prigrabio i njegov voljeni Rolan Garos i tako postao teniski GOAT.

ДА ЛИ ЈЕ НАДАЛ БИО ДОПИНГОВАН? Немачки доктор изнео шокантне детаље...

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, ono što baca senku na podvig "kralja šljake" je način na koji je došao do trofeja u prestonici Francuske. Naime, Rafa je turnir pred Rolan Garos u Parizu "kukao" od bolova, izgubio od Denisa Šapovalova i njegov nastup u Parizu je bio pod upitnikom.

A onda se Nadal na volšeban način oporavio i osvojio Rolan Garos. Pred svaki meč dobijao je injekciju u nerv u stopalu nakon čega bi se ono "umrtvilo", pa je Rafa mogao da igra bez većih bolova.

Tretman za koji mnogi smatraju da nije dozvoljen komentarisao je nemački doktor Fric Zergel koji tokom cele karijere ima dosta sumnji na račun bika sa "Majorke".

- Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Pored toga, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje - poručio je Fric Zergel za "Sport1", a prenosi "Mondo.

FOTO: AP

 

- Uticajni sportisti imaju oko sebe, kako kažu, 'profesionalno okruženje' koje brine od ishrane do uzimanja onoga što je inicijalno dozvoljeno sofisticiranim oblicima fizioterapije, tj. znaju kako funkcioniše telo štićenika i kada će dostići granice koje neće prekoračiti dozvoljeno. Postoji dovoljno tehnika za prikrivanje primenjenog dopinga - dodao je poznati nemački doktor sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu

Zergel je podsetio na primer Martine Hingis, koja je bila pozitivna na kokain i pravdala se da je "droga umešana u sok od pomorandže", dok je veliku pažnju izazvala i suspenzija Marije Šarapove zbog uzimanja meldonijuma.

- Decenijama sam pratio događaje i napravio sam sliku. Tenis je u prva četiri sporta kada je u pitanju doping - zaključio je Nemac.

Senka na Rafin naslov u Parizu je bačena, a priča da se Španac dopinguje nije nešto novo u savetu tenisa, takve optužbe su stizale i iz Francuske. Nadal je čak i tužio tamošnju ministarku sporta, ali nikada tako nešto nije dokazanao. Možda se Špancima ponovi Lens Amstrong, ali mali bi to vajde bilo za našeg Novaka Đokovića...

BONUS VIDEO: Top 10 najplaćenijih tenisera, zašto je Federer ispred Novaka?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a