NADALOVA GLAD ZA POBEDAMA NEMA GRANICE: Učenik Španca otkrio neke zanimljive detalje o mentalitetu "bika sa Majorke"

V.M.P.

08. 06. 2022. u 21:02 >> 21:06

NEDAVNO je završen superuzbudljivi Rolan Garos koji podigao tenisku javnost do usijanja. U finalu su snage odmerili učitelj Rafael Nadal i njegov verni fan i učenik Kasper Rud, a Španac je počistio sa šljake momka kome je bio mentor rezultatom 3:0 u setovima. Poraženi Norvežanin prošao je akademiju "bika sa Majorke" pa je u razgovoru posle završenog turnira u Francuskoj nesvesno otkrio neke interesantne detalje iz prošlosti.

НАДАЛОВА ГЛАД ЗА ПОБЕДАМА НЕМА ГРАНИЦЕ: Ученик Шпанца открио неке занимљиве детаље о менталитету бика са Мајорке

FOTO: AP

Naime, Ruda su nedavno pitali o pripremama za sezonu na travi i Norvežanin je bio raspoložen da se našali.

Harizmatični Skandinavac je rekao da je trava za igrače golfa, a mogao bi se i pripremiti za Vimbldon upravo na terenima ovog sporta.

- Mislim da je trava za igrače golfa - započeo je Rud u relaksiranom duhu intervju na Majami Openu.

- Znate moje pripreme za Vimbldon su uglavnom samo igranje golfa, jer se sada osećam ugodnije na tom terenu nego na teniskim terenima na travi. Nadam se da će se i to nekako promeniti u budućnosti - nasmejao se Norvežanin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Pre nego što je Rud poražen u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, otkrio je da je već imao prijateljski susret sa Nadalom i to upravo na golf terenu.

Ono što je potom usledilo tačno se može povezati sa perfekcionističkim mentalitetom "bika sa Majorke", uvek gladnog dokazivanja i trijumfa. Teniska planeta mnogo puta je svedočila tome, ali Rafa izgleda sve u čemu učestvuje shvata strahovito ozbiljno.

Rud je prvo rekao da Nadal poseduje neverovatnu veštinu u ovoj igri, ali ističe da je pre svega bio fasciniran željom za uspehom svog idola, nazvavši ga hiperfokusiranim i ne baš preterano zabavnim tipom.

- Igrao sam sa njim nekoliko puta na Majorci. On je veoma dobar golfer - započeo je Norvežanin i nastavio:

- Ne, nisam pobedio i tu me je tukao bukvalno. On je veoma, veoma težak takmičar. Iskreno, nije bilo zabavno igrati, jer je preterano fokusiran. Obično se na golf terenu malo smejete i šalite, sa njim to nikada nije šala zaista.

Bila je ovo samo još jedna potvrda o kakvom se mentalitetu radi, pa i ne čudi zašto su komentari nekih da kada bi postojao jedan čovek sa kojim bi pošli u rat to bi bio upravo Rafael Nadal. Za ovu tenisku legendu poraz i odustajanje nikada nisu opcija. 

FOTO: Tanjug/AP

Rud ima skor 2:3 na turnirskim mečevima na travi i nikada nije pobedio u glavnom žrebu na Vimbldonu. Poražen je od Džona Iznera u svom debiju za  2019. i izgubio od Džordana Tompsona u prvom kolu prošle godine.

Što se Nadala tiče on sigurno neće trenirati na golf terenima ukoliko zaleči tešku povredu stopala. Danas je viđen na štakama i na putu ka Barseloni gde će se podvrgnuti jednom tretmanu u želji da oživi povređenu nogu. 

Turnira u Engleskoj na programu je od 27. juna.

BONUS VIDEO: Grend slem titule kraljeva tenisa

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati