RUSI MOGU U AMERIKU, NOVAK NE: Korona i dalje progoni srpskog tenisera, čelična odlučnost koštaće ga još jednom

Novosti online

15. 06. 2022. u 08:17

ODNEDAVNO treći reket sveta, Novak Đoković navodno će biti isključen sa ovogodišnjeg US opena, zbog njegove čelične odlučnosti da sledi svoje ideale i ne podvrgne se kovid vakcinaciji.

РУСИ МОГУ У АМЕРИКУ, НОВАК НЕ: Корона и даље прогони српског тенисера, челична одлучност коштаће га још једном

Ilustracija

Podsetimo, dvadesetostruki grend slem šampion izbačen je iz Australije dan pre početka turnira u Melburn parku u januaru ove godine, nakon što je ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio svoja diskreciona ovlašćenja da ukine vizu srpskom asu.

Ukoliko u naredna dva meseca ne dođe do opuštanja mera koje su na snazi, izgleda da će Đoković propustiti učešće na još jednom grend slemu na tvrdoj podlozi. Američke vlasti su u petak objavile da međunarodnim putnicima više neće biti potreban negativan test na korona virus za ulazak u zemlju. Međutim, zahtev za status pune vakcinacije i dalje postoji, bez naznaka koliko dugo će to pravilo važiti.

Đoković je u međuvremenu otkrio u februaru - u svom prvom intervjuu od farse u Australiji - da će odbiti da igra na budućim grend slem turnirima ukoliko imperativ za učešće bude bila imunizacija.

Ovaj 35-godišnjak se sada suočava sa veoma realnom perspektivom, da propusti i prvi od četiri velika turnira naredne takmičarske godine, jer Australija će takođe verovatno zadržati striktne mere koje su bile na snazi i prošle godine.

Podsetimo, prema rečima organizatora, US open neće slediti primer Vimbldona i dozvoliće ruskim i beloruskim teniserima da nastupe u Njujorku, pod uslovom da igraju pod neutralnom zastavom.

FOTO: Tanjug

Tako je Vimbldon ostao jedini turnir koji je zbog rata u Ukrajini sankcionisao tenisere iz Rusije i Belorusije, ali US open nastavlja da, poput ATP, VTA, ITF, osuđuje "rusku invaziju na Ukrajinu"

Turnir u Njujorku je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a titulu u muškoj konkurenciji braniće Danil Medvedev, dok je aktuelna šampionka u ženskom singlu Ema Radukanu.

Đoković je tri puta osvajao US open, a poslednji je bio 2018.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili