"OVO ŠTO AMERIKA RADI ĐOKOVIĆU JE LAKRDIJA": Poznati novinar zbog Srbina udario na državu pred očima čitave zemlje

V.M.P.

16. 06. 2022. u 21:55 >> 21:56

ODNEDAVNO treći reket sveta, Novak Đoković navodno će biti isključen sa ovogodišnjeg US opena, zbog njegove čelične odlučnosti da sledi svoje ideale i ne podvrgne se kovid vakcinaciji. Neki hrabri, stali su u odbranu srpskog teniser pred očima čitave američke javnosti.

ОВО ШТО АМЕРИКА РАДИ ЂОКОВИЋУ ЈЕ ЛАКРДИЈА: Познати новинар због Србина ударио на државу пред очима читаве земље

Foto: AP

Podsetimo, dvadesetostruki grend slem šampion izbačen je iz Australije, dan pre početka turnira u Melburn parku u januaru ove godine. Ministar za imigracije, Aleks Hok iskoristio svoja diskreciona ovlašćenja da ukine vizu srpskom asu.

Međutim, nakon odbijanja vakcine, Đoković bi mogao biti primoran da napusti još jedan grend slem u 2022.  pitanje od strane mnogih navijača i stručnjaka koji ne mogu da veruju da bi zvezda "belog sporta" mogla da propusti još jedan turnir. 

Foto: Profimedia/AP


Poznati pisac i televizijski analitičar Klej Trevis udario je na organizatore US Opena, nakon što je doneta odluka da nema popuštanja u regulativama za nevakcinisane igrače. Dvadesetostruki grend slem šampion Novak Đoković mogao bi da bude upleten u još jednu sagu o imunizaciji, pošto nije mogao da igra ranije ove godine na Australijan openu.


Trevis smatra da finalni grend slem godine mora da uključi trostrukog šampiona u žreb. Prema njegovim rečima, odluka sportista koji su odbili vakcinaciju iz dana u dan će izgledati sve inteligentnije. U razgovoru za jednu od najgledanijih televizijskih kuća "preko bare", "FOKS Njuz" ovaj Amerikanac stao je u odbranu srpskog asa.

- Odluka Amerike da ovo uradi Đokoviću je lakrdija. Mislim da će se na kraju sve rešiti u njegovu korist i da će igrati. Uzgred, moram da kažem da će njegova odluka kao i odluka Kajri Irving, Aron Rodžers i sportisti koji su bili dovoljno hrabri da zauzmu iskren i odlučan stav o vakcinaciji, u mesecima i godinama koje su pred nama delovati sve mudrije. Vreme će to potvrditi.

 

Đoković je u međuvremenu otkrio u februaru - u svom prvom intervjuu od farse u Australiji - da će odbiti da igra na budućim grend slem turnirima ukoliko imperativ za učešće bude bila imunizacija.

Ovaj 35-godišnjak se sada suočava sa veoma realnom perspektivom, da propusti i prvi od četiri velika turnira naredne takmičarske godine, jer Australija će takođe verovatno zadržati striktne mere koje su bile na snazi i prošle godine.

Podsetimo, prema rečima organizatora, US open neće slediti primer Vimbldona i dozvoliće ruskim i beloruskim teniserima da nastupe u Njujorku, pod uslovom da igraju pod neutralnom zastavom.

FOTO: Tanjug

Turnir u Njujorku je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a titulu u muškoj konkurenciji braniće Danil Medvedev, dok je aktuelna šampionka u ženskom singlu Ema Radukanu.

Đoković je tri puta osvajao US open, a poslednji je bio 2018.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024