ŠTA KAŽU KLADIONICE? Đoković ima 60 odsto šansi da osvoji Vimbldon, Nadal tek treći favorit

O. M.

25. 06. 2022. u 18:56

SVE je spremno za početak Vimbldona.

ШТА КАЖУ КЛАДИОНИЦЕ? Ђоковић има 60 одсто шанси да освоји Вимблдон, Надал тек трећи фаворит

Foto: AP

Žreb je obavljen, poznati su svi parovi prvog kola i ko se s kim ukršta sve do finala za koje su projektovani prvi i drugi nosilac - Novak Đoković i Rafael Nadal.

Iako se na ovogodišnjem izdanju nezvaničnog prvenstva sveta ne dodeljuju bodovi, zbog dobro poznatih nesportskih razloga, teniseri imaju motiva da učestvuju, najviše zbog bogatog nagradnog fonda, a poomenuta dva najveća asa belog sporta i zbog svoje večite borbe za zvanje najboljeg svih vremena.

Nole juri 21. gren slem i sedmi pehar u Ol Ingland klabu, a četvrti uzastopni, dok je Rafa u prilici da održi san o kalendsarskm grend slemu jer već je ove godine osvojio Ozi open i Rolan Garos.

Đoković je prvi favorit turnira prema svetskim kladionicama koje mu daju oko 60 odsto šansi za trijumf sa prosečnom kvotom 1,67. Rafa je možda drugi nosilac i dolazi u Vimbldon kao šampion Australije i Francuske, ali je sa kvotom sedam tek treći favorit po kladionicama. Ispred njega je, sasvim logično gledajući formu na travi i rezultat od prošle godine, Mateo Beretini sa kvotom 5.8.

U ženskoj konkurenciji najveće šanse daju se prvoj teniserki sveta Igi Švjontek sa kvotom 2,25; dok su daleko iza Poljakinje šampionka iz 2019. Simona Halep sa kvotom 13 i sedmostruka šampionka Vimbldona Serena Vilijams sa kvotom 16.

Vimbldon počinje 27. juna, a imena šampionke i šampiona saznaćemo 9, odnosno desetog jula.

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak Đoković

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku