SUNOVRAT NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ovako će izgledati ATP lista posle Vimbldona

Novosti online

26. 06. 2022. u 13:39

Srpski teniser Novak Đoković doživeće veliki pad na ATP listi nakon Vimbldona bez obzira na to dokle bude uspeo da stigne na trećem grend slemu u sezoni.

СУНОВРАТ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Овако ће изгледати АТП листа после Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Zbog pravila koje je uveo ATP, Vimbldon se ove godine neće bodovati, ali će teniseri izgubiti poene osvojene prošle godine.

Novak će zbog toga ostati "kraći" za 2.000 bodova i pašće sa trećeg na sedmo mesto ATP liste.

To će mu biti najlošiji rang još od 13. avgusta 2018. godine kada je bio 10. igrač sveta.

Na vrhu liste će se i posle Vimbldona naći Danil Medvedev, uprkos tome što mu nije dozvoljeno da učestvuje. Rus je prošle sezone ispao u četvrtom kolu od Huberta Hurkača, te neće izgubiti mnogo bodova.

U sličnoj poziciji je i Aleksandar Zverev, koji zbog povrede propušta treći grend slem. Nemac je takođe ispao u četvrtom kolu prošle godine i biće mu oduzeto svega 180 bodova.

Na rang listi posle Vimbldona treći će biti Rafael Nadal, iza koga će se redom naći Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Karlos Alkaraz.

Nakon njih sledi Đoković, a najboljih deset upotpunjuju Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim i Janik Siner, koji će doživeti skok od tri pozicije.

Najveći pad među prvih 30 tenisera sveta doživeće Mateo Beretini, Denis Šapovalov i Karen Hačanov. Italijan će sa 11. mesta pasti na 15, Šapovalov sa 16. na 23, a Hačanov sa 22. na 25. mesto.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)