TENISKI SKANDAL O KOME SE ĆUTALO: "Zaraženi koronom igrali na Rolan Garosu"

Novosti online

28. 06. 2022. u 21:44 >> 21:44

ODUSTAJANjE tenisera Marina Čilića i Matea Beretinija sa Vimbldona zbog korone, bila je sportska tema dana u Engleskoj, sve dok francuska teniserka Alize Korne nije dala intervju za "L`Ekip".

ТЕНИСКИ СКАНДАЛ О КОМЕ СЕ ЋУТАЛО: Заражени короном играли на Ролан Гаросу

FOTO: AP

Naime, ona je danas priznala da su mnogi igrači na prethodnom Rolan Garosu igrali zaraženi korona virusom i da je među njima postojao dogovor da se o tome ćuti. Dakle posle svih mera predostrožnosti, javnost je danas saznala da se ponovo dešavaju zakulisne radnje, koje po ko zna koji put bacaju ljagu na renome "belog sporta" u poslednje vreme. 


- Na Rolan Garosu su mnogi igrači imali probleme sa koronom i dogovorili smo se da ne pričamo ništa. Imali smo temperaturu, bolove u grlu, nastavili smo da igramo. Kada se takve stvari pojave u medijima, onda se vatra brzo proširi i malo me to brine - rekla je Korne za "L''Ekip".

FOTO: EPA



Devojka rođena u Nici, trenutno 37. na VTA rang listi je dodala da ne potcenjuje KOVID-19.

- Uvek je bilo igrača koji su se povlačili zbog bolesti, da ne misli neko da potcenjujem koronu. Ima onih sa stomačnim problemima, pre nekoliko godina je na jednom turniru došlo do velikih problema zbog hrane koja nije bila baš sveža. Za one koji imaju gastroenteritis se sigurno ne uvodi neki protokol - zaključila je Korne.

Francuska teniserka u drugom kolu Vimbldona igraće protiv Amerikanke Kler Liju, ali će narednih dana, bez obzira na učešće na travnatom grend slemu, njeno ime kroz štampu biti u žiži zbog drugih dešavanja. 

FOTO: Tanjug/AP

Veliki naklon ovoj devojci, zbog hrabrosti da progovori o kontroverznim dešavanjima sa Otvorenog prvenstva Francuske, koja sugerišu da su čelnici Rolan Garosa pokušali da zataškaju zdravstvene statuse učesnika, vrlo verovatno tendeciozno.

Prosto nemoguće zvuči da uz sve testove i kontrole nisu znali da na teren istrčavaju sportisti zaraženi zloglasnim virusom, koji je promenio ceo teniski poredak. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega