"NISAM ZNAO DA MOŽEMO DA IGRAMO ZARAŽENI": Rafael Nadal izneo do sad skrivane informacije o korona virusu

Novosti online

29. 06. 2022. u 09:01

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal zadovoljan je pobedom u prvom kolu Vimbldona, iako ističe da vremenski uslovi nisu bili idealni i da ima prostora da svoju igru ​​podigne na viši nivo.

НИСАМ ЗНАО ДА МОЖЕМО ДА ИГРАМО ЗАРАЖЕНИ: Рафаел Надал изнео до сад скриване информације о корона вирусу

FOTO: Tanjug/AP

Nadal je na početku turnira savladao Argentinca Fransiska Serundola u četiri seta  (6:4, 6:3, 3:6, 6:4) za tri sata i 36 minuta igre.


Nakon meča, popularni Rafa je izjavio da je očekivao težak duel jer dugo nije igrao na travnatoj podlozi.

- Bio je to težak meč, očekivano, jer tri godine nisam igrao na travi. Igrao je na vrlo visokom nivou. Nije promašio, dobro je servirao, imao je odličan forhend, ali bekhend mu je bio stvarno fantastičan. Završio sam meč igrajući dobro. U poslednjih nekoliko gemova sam podigao nivo igre, što mi je omogućilo pobedu. Za mene je to jako dobar meč, iako ima prostora za napredak - rekao je Nadal.

Italijan i jedan od najboljih tenisera na travi Mateo Beretini, sa kojim je Nadal trenirao u četvrtak, morao se povući sa Vimbldona jer je bio pozitivan na koronavirus.

- Teško je biti u bliskom kontaktu kad si vani i treniraš s nekim. Trenutno se osećam odlično, nema nikakvih problema. Žao mi ga je jer je igrao fantastično, osvojio je dva turnira pre nego što je ovaj počeo. On mi je jako drag kolega, poznajemo se jako dobro. Valjda je jako tužan. Želim mu brz oporavak - izjavio je španski teniser.

Jedan od prisutnih novinara rekao je da je Beretiniju rečeno da može da igra ako želi, ali da je odlučio da se ne želi takmičiti, kako ne bi dolazio u kontakt sa drugim igračima. Međutim, francuska teniserka Aliz Korne je izjavila da je na Rolan Garosu bilo mnogo pozitivnih na koronavirus koji su igrali.

- Kada se takve stvari govore, lako je stvoriti sukob, a prvo treba da budemo sigurni da za to postoji osnova. Ako se ne varam, ne sećam se slučajeva kovida na Rolan Garosu. Nemam sve informacije da izrazim jasno mišljenje o tome i radije ne bih pričao o stvarima s kojima nisam baš upoznat. Informacija koju imam, a ne znam je li tačna, jeste da igrač može odlučiti želi li da se testira ako ima bilo kakvih simptoma. Ako se testiraš i budeš pozitivan, onda ne igraš. Ali ako mi sada kažete da možete nastaviti igrati iako ste pozitivni, stvarno ne znam… Jedino što sam znao je da možete odlučiti želite li da se testirate ako se ne osećate dobro - zaključio je Nadal.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda