SPALA KNJIGA NA TRI SLOVA: Drugu nedelju Vimbldona dočekala samo trojica TOP 10 tenisera sveta

O. M.

02. 07. 2022. u 23:19

KOMPLETIRANO je treće kolo Vimbldona u muškom i u ženskom singlu a među preostalih 16 tenisera i teniserki ostala su samo trojica igrača iz TOP 10 sa ATP liste i dve devojke iz prvih deset sa VTA liste!

СПАЛА КЊИГА НА ТРИ СЛОВА: Другу недељу Вимблдона дочекала само тројица ТОП 10 тенисера света

FOTO: AP

Nikad siromašniji Vimbldon! Osim Branioca titule Novaka Đokovića i španskog sdvojca Rafael Nadal - Karlos Alkaras u muškom singlu nema više igrača iz Top 10, a tu su još samo trojica iz prvih 20 sa ATP liste - Kemron Nori, Janik Siner i Tejlor Fric!

Tome su delom kumovale sankcije Ol Ingland klaba prema ruskim i beloruskim asovima, delom povrede, a ponešto i problemi sa koronavirusom.

U muškoj konkurenciji, Danil Medvedev i Andrej Rubljov kažnjeni su što su Rusi, Aleksandar Zverev, izbegao je tu sudbinu zahvaljujući nemačkom državljanstvu ali ga je od nastupa u Vimbldonu sprečila povreda koju je zaradio na Rolan Garosu.

Beretini, Čilić i Bautista Agut su otpasli zbog korone, a Rud, Hurkač i Ože-Alijasim eliminisani su već posle tri dana takmičenjalj. Danas im se priključio i Cicipas kome je na put stao Nik Kirjos.

U ženskoj konkurenciji još gora situacija. Posle današnje eliminacije najbolje teniserke sveta Ige Švjontek, u borbi za trofej ostale su druga i četvrta igračica sveta, Ons Džabir i Paula Badosa. Od prvih 20 tu sujoš samo 17. igračica planete Jelena Ostapenko i 18. Simona Halep.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um