"NADAL JE FAVORIT NA VIMBLDONU": Trener španskog tenisera otkrio da ranije nisu ni razmišljali o tituli

Novosti online

06. 07. 2022. u 09:59

TRENER španskog tenisera Rafaela Nadala Fransisko Rođ izjavio je danas da je Nadal sada među favoritima za titulu na Vimbldonu.

НАДАЛ ЈЕ ФАВОРИТ НА ВИМБЛДОНУ: Тренер шпанског тенисера открио да раније нису ни размишљали о титули

FOTO: Tanjug/AP

Španac, osvajač ovosezonskog Australijan opena i Rolan Garosa, igraće danas u četvrtfinalu grend slema u Londonu (ne pre 16 časova) protiv Amerikanca Tejlora Frica, a njegov trener smatra kako je Rafa među favoritima.

- Cilj je bio da svaki dan igra bolje. Sada smo u drugačijoj situaciji. S obzirom na to kako stvari stoje u poslednje vreme, možemo da budemo zadovoljni nakon tri godine bez igranja na travi. Kad smo stigli, nismo razmišljali o trofeju, ali Rafa je sada među favoritima - izjavio je Rođ, a preneo zvanični sajt ATP.

Nadalov trener osvrnuo se i na Tejlora Frica, koji je ove godine savladao Španca u finalu mastersa u Indijan Velsu (6:3, 7:6).

- Tejlor je igrač koji obećava. Dosta je napredovao, ostvaruje najbolje rezultate u karijeri. Sada udara lopticu jako dobro, u prošlosti je imao problema sa kretanjem. Sada se kreće mnogo bolje i zato je popravio plasman na ATP listi. Veoma je opasan na travi, udara lopticu jako. Moraćemo da imamo jako dobar dan - rekao je Rođ, koji sa Nadalom sarađuje od 2005. godine.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri današnjice?
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024