KIRJOS ĆE PAMTITI OVAJ DAN: Australijanac preko Čileanca do prvog polufinala grend slema u karijeri

Č. V.

06. 07. 2022. u 18:46

AUSTRALIJSKI teniser Nik Kirjos igra fantastično na ovogodišnjem Vimbldonu. On se plasirao u polufinale i to prvo u karijeri.

КИРЈОС ЋЕ ПАМТИТИ ОВАЈ ДАН: Аустралијанац преко Чилеанца до првог полуфинала гренд слема у каријери

FOTO: AP

Momak iz Kanbere je pobedio Čileanca Kristijana Garina sa 6:4, 6:4, 7:6(5) i ovaj dan će sigurno pamtiti do kraja života.

Nik doduše ima osvojenu grend slem titulu, ali u konkurenciji dublova. Do nje je stigao ove sezone i to na Australijan openu kada je u paru sa zemljakom i velikim prijateljem Tanasijem Kokinakisom stigao do trofeja.

Nije dobro počeo duel po 40. igrača planete pošto je izgubio uvodni servis i to bez osvojenog poena. Ipak, kako je meč prolazio Kirjos je dizao nivo igre, pa je izgubljeno vratio u šestom gemu. Potom je još jednom rivalu oduzeo servis i došao na dva koraka od pobede.

Australijancu je u drugom segmentu meča jedan brejk bio dovoljan da ga reši. Ipak, suočio se sa ukupno tri brejk lopte, ali sve ih je spasao.

Treći set bio je naizjednačeniji. Brejkova nije bilo, pa se otišlo u taj-brejk. Garin je poveo sa 5:3 i bio blizu da odvede meč u četvrti set, no Nik je vezao četiri poena i domogao se polufinala posle dva sata i 15 minuta igre.

Kirjos će u polufinalu protiv pobednika meča Rafael Nadal - Tejlor Fric.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri