ATOMSKI TENIS NA VIMBLDONU: Nadal se povredio, ali pobedio Frica i zakazao spektakl sa Kirjosom

Č. V.

06. 07. 2022. u 20:30

SPEKTAKL! To je najednostavnija reč kojom se može opisati meč koji su na Centralnom terenu Vimbldona u četvrtfinalu odigrali Rafael Nadal i Tejlor Fric.

АТОМСКИ ТЕНИС НА ВИМБЛДОНУ: Надал се повредио, али победио Фрица и заказао спектакл са Кирјосом

FOTO: AP

Veliku priliku propustio je Amerikanac da se domogne prvog grend slem polufinala u karijeri. Dva puta je imao set prednosti, sa druge strane mreže je bio rival koji se u finišu prvog dela meča povredio, no uprkos tome nastavio i režirao neverovatan preokret.

Požalio se Rafa na bol u donjem desnom delu stomaka. Nakon medicinskog tajm-auta i povratka na teren se videlo da "bik sa Majorke" ima problema prilikom servisa i bekhenda, pa je iz tog udarca često igrao slajs.

Nadal je odmah na startu meča napravio brejk, poveo sa 3:1, a onda je Fric (14. na ATP listi) podigao nivo igre i dva puta uzastopno oduzeo servis rivalu.

Španac je odbijao da se preda. Povreda sa kojom je igrao kao da je sputala Amerikanca koji nije to uspevao da eksploatiše, te je dozvolio rivalu da se vrati u meč. Ipak, momak iz San Dijega je ponovo uspeo da pronađe ritam u trećem kvartalu. Dobio je taj deo meča i došao na korak od najveće pobede u karijeri.

Prva tri gema četvrtog seta okončana su brejkovima, jedan više napravio je Nadal. Fric je u finišu uspeo da vrati izgubljeno, ali je ponovo poklekao i omogućio grogiranom rivalu da dobije novu energiju.

Odlučujući segment ovog fantastičnog meča protekao je u velikoj bobri. Prvi brejk napravio je Nadal, došao do prednosti od 4:3 i činilo se da ide ka novom grend slem polufinalu. Ipak, Tejlor je odbijao da se preda, pa je odmah odzueo servis protivniku.

Nastavio se spektakl, meč je ušao u peti sat, a publika je navijala da se duel reši u taj-brejku jer je bila željna atmoskog tenisa koji su prikazali ovi momci. Igrači su im to i priredili.

U 13. gemu je postojao samo jedan igrač - Rafael Nadal koji je rivala ostavio na četiri poena poena. Može se reći da je na kraju presudilo iskustvo igranja ovakvih mečeva i na ovakvom stadionu, uz publiku koja je bila na strani osvajača 22 grend slem titule.

Španac će u polfuinalu igrati protiv Nika Kirjosa koji je ranije danas pobedio Kristijana Garina. Nema sumnje da nas čeka novi spektakl na Centralnom terenu "Ol Ingland kluba".

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)