RUSI I UKRAJINCI ZAJEDNO U PARU: Teniser otkrio diplomatski predlog o kome se ćutalo, pa progovorio o promeni državljanstva

Novosti online

20. 07. 2022. u 08:59

ANDREJ Rubljov, osmi teniser sveta, razmišlja o promeni državljanstva, ako ne bude mogao da igra na turnirima, kao što je to bio slučaj na Vimbldonu, zbog sankcija prema ruskim i beloruskim sportistima.

РУСИ И УКРАЈИНЦИ ЗАЈЕДНО У ПАРУ: Тенисер открио дипломатски предлог о коме се ћутало, па проговорио о промени држављанства

FOTO: AP

Rubljov i njegovi sunarodnici nisu mogli da nastupe na Otvorenom prvenstvu Engleske, jer su im čelnici londonskog grend slema zabranili učešće zbog specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

 

- Što se tiče nastupa na Vimbldonu, prihvatljivo je promeniti sportsko državljanstvo. Tada bi mi dozvolili da učestvujem. Ako mi bude zabranjeno igranje na svim turnirima, onda je promena državljanstva definitivno opcija - rekao je Rubljov.


On je otkrio da su organizatorima Vimbldona nuđene razne mogućnosti kako bi se Rusima i Belorusima dozvolio nastup.

- Sve što sam imao uložio sam u karijeru i onda mi zabrane da igram. Ponudili smo nekoliko solucija koje bi bile diplomatski vrlo korisne. Recimo, želeli smo da nastupimo u parovima, sa ukrajinskim igračima, ali je sve odbijeno - zaključio je Rus.

Podsetimo, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Veršinjin rekao je da će se država boriti protiv pokušaja da je izoluju u međunarodnom sportu, a ključnu ulogu u tome, prema njegovim rečima, imaće zemlje BRIKSA.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade