ĐOKOVIĆ I NADAL SE SASTAJU U DEJVIS KUPU? Evo šta o tome kaže zamenik direktora ovog takmičenja

Novosti online

28. 07. 2022. u 15:53

FINALNI turnir Dejvis kupa za 2022. godinu igraće se od 13. do 27. septembra u pet evropskih gradova, a jedna od poslastica grupne faze biće okršaj Srbije i Španije u Valensiji.

ЂОКОВИЋ И НАДАЛ СЕ САСТАЈУ У ДЕЈВИС КУПУ? Ево шта о томе каже заменик директора овог такмичења

Foto AP

Novak Đoković i Rafael Nadal potvrdili su učešće. Zamenik direktora Dejvis kupa Fransisko Klavet istakao je da bi organizatori voleli da vide meč dvojice rivala, ali novi sistem takmičenja je takav da će do toga teško doći.

Srbija i Španija nalaze se u grupi B zajedno sa Kanadom i Južnom Korejom. Okršaj dve teniske velesile zakazan je za 14. septembar u La Fonteti, dvorani KK Valensija.

Nekada su se u Dejvis kupu igrala četiri singla i jedan dubl, odnosno po dva igrača iz obe ekipe ukrštali su se i igrali protiv oba iz drugog tima, ali po novom formatu igraju se samo dva singla i to tako što prvi reketi obe reprezentacije igraju sa drugim iz protivničke.

- Voleli bismo da imamo meč Đoković - Nadal, ali, iskreno, teško da će se to desiti - rekao je Klavet za Marku.

Postoji mogućnost da do duela ipak dođe i to ako do početka finalnog turnira Karlos Alkaraz pretekne Rafu na ATP listi, što nije nemoguće ukoliko ostvari dobre rezultate na američkoj turneji.

U suprotnom, Nole će igrati sa Alkarazom, što opet nije loše za organizatore, ali bi fanovi mnogo više uživali u "večitom derbiju". 

Nole i Rafa sastali su se 59 puta, a naš as ima pobedu više. Ipak, u Dejvis kupu igrali su samo jednom i to daleke 2009. godine na šljaci u Benidormu kada je slavio Španac. 

Španija je pre dve godine osvojila prvo izdanje Dejvis kupa u novom formatu, ali je prošle godine ispala u grupnoj fazi bez pomoći Nadala i Alkaraza. Titula je pripala Rusiji kojoj je ove godine onemogućeno da brani titulu zbog mešanja politike u sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)