ĐOKOVIĆ OSTAO ŠESTI, CICIPAS U PROBLEMU: Kirjos napravio veliki napredak na ATP listi

O. M.

08. 08. 2022. u 09:40

NOVAK ĐOKOVIĆ je zadržao esto mesto na najnovijoj ATP listi, iako od Vimbldona nije igrao.

ЂОКОВИЋ ОСТАО ШЕСТИ, ЦИЦИПАС У ПРОБЛЕМУ: Кирјос направио велики напредак на АТП листи

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Dok ceo teniski svet čeka povoljne vesti iz Vašingtona, da Novak dobije zeleno svetlo za ulazak u SAD, a čak su ga i svetske kladionice uvrstile na svoje liste i to naravno na prvo mesto favorita za osvajanje Ju-Es opena, on uživa na odmoru u Regionu gde je poslednji putviđen u Jasenovom polju kako igra tenis sa lokalnim klincima.

Danil Medvedev je zadržao prvo mesto, a trijumfom u Los Kabosu, obezbedio je Rus da će i posle Ju-Es opena zadržati čelnu poziciju čak i ako ne odbrani titulu na poslednjem grend slemu sezone. Da nije slavio u meksičkom gradu, priliku da ga pretekne posle Ju-Es opena imao bi drugoplasirani Aleksandar Zverev, iako Nemac nije igrao od stravične povrede na Rolan Garosu, a imajući u vidu nove informacije o njegovom zdravlju, male su šanse da će uskoro na teren.

Treće i četvrto mesto drži španski tandem Nadal-Alkaraz koji inače vodi u ATP trci. Peti je Grk Stefanos Cicipas koga već naredne nedelje može da pretekne Novak.

Naime, Grk brani 360 bodova za polufinale Rodžers kupa iz 2021, što znači da će pasti na šestu poziciju ako ne stigne bar do četvrtfinala.

Na sedmom mestu je Kasper Rud, osmi je Andrej Rubljov, deveti Feliks Ože-Alijasim, a u Top 10 se vratio Hubert Hurkač, pošto su on i Kameron Nori preskočili Janika Sinera koji je sada 12.

Miomir Kecmanović je popravio plasman i sada je 35, Filip Krajinović je ostao 47. Dušan Lajović je sa 70. skočio na 68. mesto, a od srpskih tenisera u Top 100 je i ALslo Đere, na 86. poziciji.

Veliki skok od čak 26 pozicija napravio je Nik Kirjos, zahvaljujući tituli u Vašingtonu sada je 37. na svetu. Australijanac je definitivno rešio da se uozbilji pa sad njegova nedavna izjava da igra na nivou Top10 igrača itekako dobijaju potvrdu.

Biće zanimljivo videti kako će proći u nastavku američke turneje. Sa žrebom u Kanadi nije imao sreće pošto već u drugom kolu ide na Danila Medvedeva, ali sa njim se nikad ne zna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije