MEDVEDEV JE "RUSKI BRAT": Pred celim svetom podržao Srbina: "Da se ja nešto pitam, Novak Đoković bi igrao u Americi!"

Novosti online

15. 08. 2022. u 18:03

NAJBOLjE rangirani teniser sveta Rus Danil Medvedev izjavio je danas da bi voleo da Novak Đoković zaigra na poslednjem grend slem turniru sezone, Ju-Es openu, prenosi "Jurosport".

МЕДВЕДЕВ ЈЕ РУСКИ БРАТ: Пред целим светом подржао Србина: Да се ја нешто питам, Новак Ђоковић би играо у Америци!

FOTO: Printskrin/Novak Đoković sajt

Medvedev brani titulu u Njujorku, pošto je prošle godine u finalu pobedio upravo Đokovića sa 6:4, 6:4, 6:4.

Srpski teniser će prema aktuelnim propisima morati da propusti Ju-Es open, jer kao nevakcinisani stranac ne može da uđe na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Ipak, podsetimo, danas su stigle ohrabrujuće vesti sa "druge strane bare", pa su izgledi da bi teniski as mogao da se naće na "Flešing medouzu" naglo porasli.

FOTO: Privatna arhiva

A, ukoliko nekim slučajem ne dođe do promene situacije, Đoković bi zbog trenutno važećih pravila propustio i Masterse u Indijan Velsu, Majamiju i Sinsinatiju. Tim povodom ruski teniser - Danil Medvedev, poslao je poruku osvajaču 21. grend slem titule.

- Američka vlada je ta koja donosi mere, ja tu ne mogu da pomognem. Međutim, ako mene pitate, ako bih ja odlučivao, naravno da bih voleo da Novak igra. Najveći turniri zaslužuju najbolje igrače, a Đoković je jedan od njih. Njegovo rivalstvo sa Rafaelom Nadalom je tako zanimljivo. I ja volim da igram sa najboljima, jer mi je to motiv. Voleo bih da Novak dođe, ali ako ne bude mogao, šta da se radi. Svi ćemo dati sve što imamo da osvojimo Ju-Es open - rekao je Medvedev.

FOTO: AP

Ruski teniser će u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa.

Takmičenje na Ju-Es open-u počinje 29. avgusta, a srpski teniser je sve bliži tome da dobije šansu da brani finale i 1.200 ATP bodova sa prošlogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Amerike. 

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!