RUS JE ZNAO KAKVU DOBRODOŠLICU MU SPREMAJU AMERI: Hačanov posle velikog trijumfa nad Kirjosom progovorio o publici na Ju-Es openu

Novosti online

07. 09. 2022. u 21:37

NIK KIRJOS je uspeo da sa Ju-Es opena eliminiše Danila Medvedeva koji je zbog tog poraza ostao i bez prvog mesta na ATP listi. Rusa je u četvrtfinalu, neočekivano ali zasluženo, osvetio zemljak Karen Hačanov koji je bio bolji od Australijanca 7:5, 4:6, 7:5, 6:7(3), 6:4.

РУС ЈЕ ЗНАО КАКВУ ДОБРОДОШЛИЦУ МУ СПРЕМАЈУ АМЕРИ: Хачанов после великог тријумфа над Кирјосом проговорио о публици на Ју-Ес опену

FOTO: Tanjug

- Ostali smo na terenu malo kraće nego u Australiji 2020. godine. Odličan meč od početka do kraja. Bio sam strpljiv, čekao šanse, stvarao ih. Ponosan sam što sam uspeo da privedem posao kraju. Nije bilo lako zadržati brejk u petom setu, ali video sam i da je on pomalo frustriran, iznerviran - rekao je 26-godišnji Hačanov.

Publika je očekivano bila na strani kontrovoreznog Australijanca.

- Bio sam pripremljen na to da će publika više navijati za njega, da je favorit u njihovim očima. Nisam bio uzrujan oko toga, znam kakav tretman imaju sportisti iz Rusije. Igrao sam ovde sa Rafom 2018, tada je bila slična atmosfera i znao sam šta da očekujem, šta moram da radim i koliko koncentrisan moram da budem.

FOTO: AP

Hačanovu je ovo najbolji rezultat na četiri najprestižnija teniska turnira, nakon što je dva puta stizao do četvrtfinala, sada je preskočio i tu stepenicu, pa će u polufinalu odmeriti snage sa Kasperom Rudom iz Norveške. U jedinom prethodnom okršaju, u Rimu 2020. slavio je Rud.

- Polufinale je još jedan korak napred i zaista sam srećan što sam uspeo. I to protiv Nika, koji opet igra svoj najbolji tenis.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Rubljov – Tijafo i Alkaraz – Siner.
 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu