OVA VRSTA INSEKTA NOSI IME PO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Pogledajte kako izgleda "Duvalius djokovici" (FOTO)

Novosti online

07. 10. 2022. u 10:38

NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković nedavno se vratio turnirima i za kratko vreme upisao nastupe na dva. Nakon osvajanja trofeja u Tel Avivu, usledili su mečevi u Astani, gde ga danas očekuje duel četvrtfinala sa Karenom Hačanovim.

ОВА ВРСТА ИНСЕКТА НОСИ ИМЕ ПО НОВАКУ ЂОКОВИЋУ: Погледајте како изгледа Duvalius djokovici (ФОТО)

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

A u međuvremenu, pre ovog meča, stigle su pre svega zanimljive vesti za Đokovića. Naime, jedna potpuno nova otkrivena vrsta insekata dobila je ime po njemu!

Ovu informaciju je na društvenim mrežama podelio dr Nikola Vesović, jedan od trojice naučnika koji su otkrili novu vrstu insekata u blizini Ljubovije.

Ovu vrstu su nazvali "Duvalius djokovici" u čast tenisera.

- Novak Đoković - već više od 15 godina taj čovek uveseljava čitavu naciju, čini nas ponosnim i za to vreme je svima postao kao član porodice. On nije samo vrhunski ambasador Srbije u svetu, već najbolji teniser svih vremena i jedan od najdominantnijih atleta ikada - počeo je dr Vesović u objavi na Instagramu.

- Imam tu čast i zadovoljstvo da upravo sada objavim otkriće nove vrste insekta iz zapadne Srbije koja dosad nije bila poznata nauci. U pitanju je specijalizovani, slepi, podzemni tvrdokrilac (Coleoptera) iz porodice trčuljaka (Carabidae) pronađen u jednoj jami u blizini Ljubovije. Naučni rad o opisu nove vrste je nedavno publikovan u istaknutom časopisu "Annales Zoologici Fennici". Kao znak zahvalnosti i osećaja potrebe da se na neki naš način odužimo Novaku je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu - Duvalius djokovici. Hvala, Novače! - navodi se u objavi.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)