ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL OVO NISU MOGLI NI DA PRETPOSTAVE: Okončana velika svetska anketa na pitanje "Ko je najbolji teniser svih vremena?"

Novosti online

07. 10. 2022. u 19:23

NOVAK Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer? Njihovi najvatreniji navijači nikada se neće složiti ko je najbolji teniser svih vremena, pa je tim povodom obavljena i velika, svetska anketa na pomenutu temu.

ЂОКОВИЋ, ФЕДЕРЕР И НАДАЛ ОВО НИСУ МОГЛИ НИ ДА ПРЕТПОСТАВЕ: Окончана велика светска анкета на питање Ко је најбољи тенисер свих времена?

Tanjug/AP

Anketu je, na Tviteru, sproveo Eurosport, TV stanica koja i prenosi veliki broj turnira na kojima su briljirali Nole, Rafa i Rodžer, a u toj anketi učestvovalo je skoro 5.000 ljudi.

Ogroman je to uzorak, imajući u vidu da se i petostruko manja ispitivanja javnog mnjenja (naravno, na osnovu reprezentativne grupe ljudi) smatraju veoma preciznim pokazateljem kako stvari, zapravo, stoje.

A 4.699 učesnika ankete Eurosporta je glasalo tako da se dovodi u pitanje da li je tačno ono opšte mišljenje "da je teniska javnost podeljena na tri podjednaka dela" kada se traga za odgovorom na pitanje ko je najbolji igrač svih vremena.

Jer, uopšte nisu u pitanju tri podjednaka dela.

Naime, na trećem mestu u ovoj anketi završio je Rafael Nadal. Španac je dobio 20,7% glasova, iako je u aktuelnom trenutku on najbolji u istoriji tenisera po broju grend slem titula (ima ih 22, jednu više od Noleta, a dve više od Švajcarca).

Drugoplasirani Rodžer Federer, koji se nedavno penzionisao i tako opet dospeo u žižu teniske javnosti, nakon duže pauze, a još dužeg perioda od njegovih poslednjih uspeha (koji su, zaista, bili istorijske prirode) - osvojio je 28,2% glasova.

A Novak Đoković?

Novak Đoković je u ovoj velikoj, svetskoj anketi, na pitanje "Ko je najbolji teniser svih vremena" dobio čak 51,1% glasova podrške, ostavivši daleko iza sebe i Nadala i Federera.

Evo kako je izgledala anketa Eurosporta, koju je ta TV stanica pokrenula nakon ranije objavljene vesti da Tomas Berdih smatra da će Federer ostaviti veći trag od pomenute dvojice rivala. 

Podsetimo, dok Nadal odmara, a Federer uživa u prvim penzionerskim danima, srpski teniser je danas furiozno prošao u polufinale turnira iz serije 500 u Kazahstanu, pošto je pobedio Karena Hačanova na impresivan način, a sada Novaka Đokovića čeka veliki, veliki derbi u Astini.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu