AUSTRALIJA SE OVOME NE RADUJE, UOPŠTE: Novak Đoković i potez koji se neće mnogo svideti u zemlji-domaćinu Australijan opena

Novosti online

27. 11. 2022. u 21:12

NAJNOVIJE vesti vezane za Australiju i tenis delimično imaju veze i sa onim što Novak Đoković radi.

АУСТРАЛИЈА СЕ ОВОМЕ НЕ РАДУЈЕ, УОПШТЕ: Новак Ђоковић и потез који се неће много свидети у земљи-домаћину Аустралијан опена

FOTO: AP

Nole, podsetimo, najviše voli da igra australijski grend slem, čiji je i rekorder, ali je iz te zemlje u januaru 2022. sramno deportovan, pod otpužbom ministra za imigracije da "predstavlja opasnost za mir i zdravlje" te države. Naravno, Novak je skupo platio cenu što je pomislio da će pridržavanje smernica Teniskog saveza Australije biti dovoljno da se izbegne političko-medijski linč jer se usudio da, nevakicnisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa pojavi u Melburnu, ali - sada će, kako stvari stoje, moći da otputuje na predstojeći Australijan open, jer su se okolnosti oko njegovog boravka tamo, u epidemiološkom smislu, promenile.


Trenutno, Nole odmara od "belog sporta", ali ga i te kako pomno prati.
A danas se povodom tenisa i Australije oglasio. Zapravo, Australija je tu bila u drugom planu.

Podsetimo, teniska reprezentacija Kanade osvojila je prvi put u istoriji Dejvis kup, pošto je u finalu u Malagi pobedila Australiju sa 2:0.

Prvi poen Kanađanima doneo je Denis Šapovalov, koji je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:2, 6:4. Odlučujući poen u ovom susretu doneo je Feliks Ože-Alijasim, koji je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 6:3, 6:4.

Kanada je tako ispisala tenisku istoriju, i dosanjala svoj davnašnji san. Po drugi put u istoriji igrala je u finalu Dejvis kup, a sada je stigla do prvog trofeja, pošto je 2019. u završnoj borbi za trofej poražena od Španije 2:0.

Kada je Đoković video da je Kanada na pomenuti način postala 16. zemlja koja je trijumfovala u 122 godine dugoj istoriji ovog takmičenja, rešio je da se oglasi:

- Čestitke šampionima Dejvis kupa, Kanađanima - Vaseku Pospišilu, Feliksu OžeAlijasimu, Denisu Šapovalovu, Franku Dančeviću i Aleksisu Galarnou - poručio je Nole na Tviteru.

U prvi plan je, iako on nije igrao u finalu, Novak stavio svog izuzetnog sportskog prijatelja, Pospišila, s kojim je oformio svojevrsni sindikat tenisera, PTPA ("Asocijacija profesionalnih teniskih igrača").

Kanađani su u Dejvis Kupu debitovali 1913, a sa druge strane, Australija je ostala na (neverovatnih) 28 trijumfa u ovom takmičenju, u kome je čak 48 puta igrala finale.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!