ĐOKOVIĆ IZNENADIO NAVIJAČE: Novak nije izašao na megdan Kirjosu

Novosti online

21. 12. 2022. u 18:13 >> 18:17

OVOG ponedeljka u Dubaiju je počela prva Svetska teniska liga, mešovito ATP/VTA takmičenje u kome je učešće uzeo i Novak Đoković. Naš as trebalo je danas da igra drugi meč na turniru protiv Nika Kirjosa. Do tog meča ipak nžije došlo, a noleta je zamenio Grigor Dimitrov.

ЂОКОВИЋ ИЗНЕНАДИО НАВИЈАЧЕ: Новак није изашао на мегдан Кирјосу

FOTO: Tanjug/AP

Novak je odustao zbog toga što se ne oseća dovoljno dobro da nastupi, tako da će i ovaj meč kao prethodna dva presedeti na klupi pored terena i pružati podršku Dimitrovu.

- Najnovija vest: Novak Đoković neće igrati protiv Nika Kirjosa večeras. On je na terenu i pruža podršku svom timu, ali je rekao da se ne oseća najbolje. Protiv ustralijanca će igrati Grigor Dimitrov. Publika... nije srećna, što je moglo i da se očekuje. Tribine su prepune danas - napisao je poznati teniski komentator Hose Morgado na tviteru.

Propao je tako Kirjosov "plan" da se Noletu osveti za letošnji poraz u finalu Vimbldona, a i cela teniska planeta je očekivala taj revanš.

FOTO: Instagram printskrin/Nik Kirjos

Novakovi saigrači iz ekipe "sokolova" Grigor Dimitrov i Arina Zabalenka bili su bolji od Rohana Bopane i Bjanke Andresku i slavili sa 2:1 u setovima ali zbog specifičnog bodovanja, "orlovi" su zaradili više bodova i poveli sa 12:11.

Naime, ekipe dobijaju po jedan poen za svaki osvojeni gem, plus bonus poen za osvojeni taj-brejk trećeg seta a tek na kraju se ukupnim pobednicima meča dodaje bonus od pet poena. 

U meču ženskog singla Karolin Garsija savladala je Paolu Badosu sa 6:4, 6:3 pa su "orlovi" povećali vođstvo na 24:18.

Na turniru učestvuju četiri ekipe, nazvane po četiri vrste ptica grabljivica ("sokolovi", "orlovi", "jastrebovi", "lunje"), sa četiri do pet igrača u timu.

Igraju se po jedan miks-dubl, ženski i muški singl. Igraće svako sa svakim a na kraju će dve prvoplasirane ekipe odlučiti šampiona u finalu.

"Sokolovi" su u prvom kolu izgubili od "jastrebova" za koje nastupaju Aleksandar Zverev, Jelena Ribakina, Dominik Tim i Anastasija Pavljučenkova.

Prvog dana takmičenja "lunje" u sastavu Feliks Ože-Alijasim, Iga Švjontek, Holger Rune, Sanja Mirza i Judžin Bušar savladale su "orlove" za koje nastupa i današnji Noletov protivnik Kirjos sa saigračima Karolin Garsijom, Andreasom Sepijem, Rohanom Bopanom i Bjankom Andresku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima