NOLE, NEDOSTAJAO SI! Navijači oduševljeno dočekali Novaka na aerodromu

Đ. S.

29. 12. 2022. u 12:21

NEPUNIH godinu dana posle mukotrpnog pravnog procesa, Novak Đoković je ponovo na tlu Australije. Ovog puta slobodno šeta ulicama zemlje kengura i koala, bez kontroverzi, ograničenih sloboda i ostalih stvari koje su ga zadesile na početku godine koja broji poslednje dane. Novakova prva stanica na australijskoj turneji je Adelejd, grad u kojem će odigrati prvi takmičarski meč u 2023.

НОЛЕ, НЕДОСТАЈАО СИ! Навијачи одушевљено дочекали Новака на аеродрому

FOTO: Tviter/AO

Đoković je tamo doputovao u utorak, a već je stigao i da odradi prvi trening. Brojni navijači su ga dočekali na aerodromu i pozdravili dolazak miljenika koji je sredinom januara deportovan iz zemlje i dobio trogodišnju zabranu ulaska. Ipak, posle promene vlasti, "embargo" na dolazak je ukinut, u decembru je postalo jasno da će Novak moći da se vrati u zemlju u kojoj je beležio najveće uspehe u karijeri.

- Mnogo sam uzbuđen što je došao, naročito posle svega što se desilo, svim njegovim navijačima je tada bilo slomljeno srce - istakao je Jasbrat Sing, jedan od Noletovih fanova, koji je na aerodrom u Adelejd stigao u punoj "ratnoj opremi" - sa transparentom na kojem je pisalo "Dobro došao, nedostajao si nam", uz sliku Novaka u prirodnoj veličini.
Mediji iz Australije navode da je Đoković na prvom treningu delovao raspoloženo i fokusirano, da je sve što se izdešavalo na početku 2022. ostavio iza sebe i krenuo u pohod na nove rekorde.

Novakovo prisustvo obradovalo je i organizatore turnira. Svesni su da će turnir iz serije 250 prisustvom jednog od najboljih na svetu, iako ATP lista govori drugačije, značajno dobiti na publicitetu.

- Veoma je uzbuđen, jedva čeka da počne da igra i pusti tenis da priča. Ovo leto bi moglo da bude istorijsko za njega. Sada kada nema kovid restrikcija, nadamo se i da će tribine biti pune i da će navijači uživaju - istakao je Alister Mekdonald, direktor prvog takmičenja na kojem će Novak igrati u 2023.

Turnir u Adelejdu poslužiće Đokoviću kao priprema za glavni januarski izazov - Australijan open (od 16. do 29. januara), gde će jurišati na desetu krunu, ujedno i 22. grend slem "recku". Uz Novaka, konkurenciju na tom takmičenju činiće i Danil Medvedev, Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov, Endi Marej, Miomir Kecmanović... 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?