NOVAKOMRZAC NE STAJE: "Novak Đoković i Srbija - veza kakva nikada nije postojala u tenisu"

Novosti online

06. 02. 2023. u 10:18

Američki novinar Ben Rotenberg, čovek koji otvoreno priznaje da ne voli Novaka Đokovića, a zbog pojedinih preteranih kritika je dobio nadimak "novakomrzac", u najnovijem izdanju podkasta "No challenges remaining" dosta je pričao o prvom igraču sveta.

НОВАКОМРЗАЦ НЕ СТАЈЕ: Новак Ђоковић и Србија - веза каква никада није постојала у тенису

Foto: AP

Rotenberg se bavio odnosom Đokovića i navijača, odnosno nacije, te je došao do zaključka da zemljaci često, na kraju, Novaka dovode u neprijatnu situaciju. Sve to je objasnio ovim rečima:

- Novak Đoković je veoma vezan za svoju domovinu i svoje navijače. To nije nešto što smo danas saznali. Nole ima veoma jaku vezu sa srpskim narodom i znamo koliko nacionalizam preovladava u tim krajevima - poručio je Amerikanac koji je nastavio:

Twitter / BenRothenberg

 

- Mislim da nijedan teniser nikada nije bio vezan za svoju zemlju kao Đoković. On je skoro kao mesija u Srbiji, pošto je postao jedan od najvećih tenisera svih vremena. Za mnoge je Đoković taj koji je spasao Srbiju od zaborava. Taj osećaj doprinosi da je "klima" uvek napeta. Sa moje tačke gledišta, bilo bi preporučljivo da "snizite temperaturu" što je više moguće. Govorimo o sportu.

Očigledno Rotenberg ne može bez Đokovića, a sada i bez Srbije, da pomene u bilo kom kontekstu.

BONUS VIDEO - Ako uradi ovih pet stvari, Novak Đoković će biti nedostižan za sve.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili