ĐOKOVIĆ PROTIV SVIH! Legendarni Amerikanac daje kvotu za kladionice: "Ako me pitate, ja bih ovako..."

Novosti online

09. 02. 2023. u 15:09

SLAVNI američki trener Bred Gilbert, koji je zaslužan za uspehe takvih teniskih asova kakvi su Endi Mari, Andre Agasi i Endi Rodik, veruje da će mladi igrači svojim sve boljim nastupima samo dodatno motivisati Novaka Đokovića da bude još bolji i time mu pomoći da nastavi dominaciju "belim sportom".

ЂОКОВИЋ ПРОТИВ СВИХ! Легендарни Американац даје квоту за кладионице: Ако ме питате, ја бих овако...

Tanjug/AP

Novak je 2023. godinu počeo kako je završio prethodnu - trijumfalno. Osvojio je turnir u Adelejdu pre nego što je na Australijan openu stigao do 22. grend slem trofeja.

Izgubio je samo jedan meč od jula prošle godine, finale mastersa u Parizu od Holgera Runea, a osvojio je Vimbldon, Tel Aviv, Astanu i Završni turnir.

Nema nikakve sumnje da je Nole favorit i na Rolan Garosu, iako mu prete Rafael Nadal i Karlos Alkaraz. Osvajanjem pehar musketara, Novak bi kompletirao treći grend slem karijere - što nikad nikome nije uspelo.

Osim njega, dva imaju samo još tri čoveka - oba u Open eri još samo Rafael Nadal, Rod Lejver ima po jedan u Open eri i jedan amaterski, dok Roj Emerson ima dva amaterska. Rodžer Federer je jedva kompletirao jedan, kada mu je Robin Soderling 2009. s puta uklonio Rafu.

Posle šljake u Bulonjskoj šumi, na red dolazi vimbldonska trava, gde Nole nije izgubio od 2017. godine i gde će jurišati na osmu titulu čime bi se izjednačio sa Federerom.

Iako će zbog vakcinalnih pravila u SAD propustiti prva dva mastersa sezone, Indijan Vels i Majami, Novak se vraća na Ju-Es open, pošto administracija predsednika Bajdena menja pravila posle 11. aprila. Novak će tako imati priliku da ostvari i grend slem kalendarske godine, kojim se u Open eri može podičiti samo Lejver.

Gilbert je u podkastu Patrika Makenroa "Holding kort" dao svoje viđenje nastavka sezone.

- Mislim da će definitivno sve da se svede na okršaj Đokovića protiv svih ostalih! Ako bih morao da postavim granicu "više-manje" za kladioce, rekao bih 2,5 grend slema za Novaka, koji igra sve bolje iako ima 35 godina - rekao je Gilbert (zapravo, Novak puni 36 za nešto više od tri meseca).

- Ranije su Novak, Rafa i Rodžer gurali jedan drugog i tako postajali sve bolji, ali sada je Đoković prešao na "drugi nivo", prilagodio svoju igru Cicipasu, Alkarazu i ostalim mladim igračima koji ga guraju na način na koji su ranije Rodžer i Rafa. To će mu, u nekom smislu, dati i više vremena na vrhu.

BONUS VIDEO - Novak će sa ovih pet stvari biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)