PREVARANT ILI GOSPODIN? Zverev se pokajao što je verovao Rusu: Rubljov ga je ovim potezom i nasmejao i iznervirao

Novosti online

03. 03. 2023. u 16:41

RUSKI teniser Andrej Rubljov plasirao se u finale ATP Dubaija tako što je sa 2:0 u setovima savladao Aleksandra Zvereva. Polufinalni okršaj obeležila je i jedna nesvakidašnja scena sa terena "belog sporta".

ПРЕВАРАНТ ИЛИ ГОСПОДИН? Зверев се покајао што је веровао Русу: Рубљов га је овим потезом и насмејао и изнервирао

Foto: AP

Već u prvom setu Rubljov je napravio čak tri brejka i slavio sa 6:3, te je u potpunosti nadigrao danas indisponiranog rivala, koji nije bio na svom nivou i nije mogao da parira dobro raspoloženom Rusu.

Na početku drugog seta Rubljov je prvi servirao i sa nulom dobio Zvereva, ali na kraju prvog gema jedna neobična i pomalo komična situacija.

Dosuđen je poen za Rubljova jer je Zverev promašio jedan udarac pri 0:40, ali je ruski teniser pokazao svoju bolju stranu i Zverevu rekao da zatraži "čelendž" uveravajući ga da je loptica pala na liniju.

Kada je Nemac najzad poslušao Rubljova, činilo se da će dobiti poen, ali ispostavilo se da je loptica zaista u autu. Zverev je ostao bez jednog čelendža u drugom setu, iznervirao se u sekundi, ali se i on sam potom nasmejao, baš kao i Rubljov koji je loše procenio situaciju.

Rubljov nije imao tako loše namere, ali je ispalo da je taktički nadmudrio Zvereva i "ukrao" mu čelendž, a u stvari samo je hteo da ispadne gospodin i pokaže fer-plej. I ispao je, bez obzira na lošu procenu.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA U MEDICINI ali u ovome je ključ