DA LI JE MOGUĆE? Novak Đoković dobio užasnu vest iz Amerike, a onda je usledila nestvarna reakcija iz Australije

Novosti online

05. 03. 2023. u 16:21

NOVAK Đoković je u 48 sati doživeo dva udarca. Najpre nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju, Danil Medvedev se za to pobrinuo, a onda se nije desio presedan koji je Srbin očekivao, da će moći da uđe u Sjedinjene Američke Države, za što ja bila potrebna posebna odluka američkih vlasti, kojom bi se napravio veliki izuzetak od aktuelnih zdravstvenih pravila koja u SAD vladaju. Ono što Nole jeste dobio jeste jedna neočekivana podrška iz Australije.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Новак Ђоковић добио ужасну вест из Америке, а онда је уследила нестварна реакција из Аустралије

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, Đoković je izgubio od Medvedeva u dva seta, i to uz jednu raspravu sa sudijom, a nedugo nakon toga pažnja svetske javnosti usmerena je na pomenutu Noletovu želju da ode u SAD.

Tamo su i dalje na snazi amerčka pandemijska pravila da u tu zemlju ne mogu da uđu nevakcinisane osobe, pa je srpski as pisao nadležnima u Americi sa molbom da se napravi izuzetak, ne bi li mogao da i koji dan ili nedelju pre zvaničnog ukidanja pomenutih mera - otputuje u tu zemlju.

Iako je Đoković dobio podršku od Ju-Es opena i Teniskog saveza SAD, američki senator Rik Skot obelodanio je da Novaku nije data dozvola koju je tražio

Kada je to videla australijska olimpijka Elen Perez, teniserka koja ima 27 godina i koja  je daleko uspešnija u dublu (u kome ima pet osvojenih titula, a najviši plasman joj je bio 15. mesto na planeti; trenutno je 18.) nego u pojedinačnoj konkurenciji, rešila je da se oglasi.

Na Tviteru je, naime, napisala sledeće:

- Stvarno ludilo. Moj poslednji "buster" koji sam primila je bio u novembru 2021. godine, što me karakteriše kao vakcinisanu osobu koja može da uđe u SAD. A efekti moje vakcinacije su davno prošli. Sve što ja imam je taj status "vakcinisana", što zapravo ništa i ne znači. Pustite ga da igra! - napisala je Elen Perez, teniserka države iz koje je Đoković pre 14 meseci deportovan iz pomenutih razloga, a koja će zbog ove javne podrške sigurno pridobiti i neke Noletove pristalice.

Na pitanje koje je dobila potom da pojasni stav, poručila je sledeće:

- Kažem da je moj "vakcinalni status" takav da mogu komotno da me zovu i "nevakcinisana" jer sam vakcinisana baš davno. Ako u SAD primaju sve ljude koji su nazvani "vakcinisani", iako su neki od njih dobili svoju dozu pre otprilike dve godine, onda treba da prime i Novaka u zemlju, jer je u pitanju ista stvar. Možda ne bukvalno, ali figurativno jeste - poručila je Elen Perez.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?