NOVAK ĐOKOVIĆ DOLAZI U MAJAMI? Guverner otkrio kako Srbin može na Floridu

Novosti online

08. 03. 2023. u 08:20

INDIJAN Vels je zatvorena priča za Novaka Đokovića. Međutim, u Majamiju se nadaju da će videti Srbina.

НОВАК ЂОКОВИЋ ДОЛАЗИ У МАЈАМИ? Гувернер открио како Србин може на Флориду

FOTO: AP/Tanjug

Naime, guverner Floride Ron de Santis je, prema navodima "Njuzvika", u utorak poslao specijalno pismo predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu i tražio je da pusti Đokovića da uđe u državu.

ATP masters u Majamiju se igra od 20. marta, a De Santis je poslao upit da li postoji neki način da najbolji teniser sveta stigne na Floridu. Pošto nije moguće da on doleti u Majami, imao je ideju da Srbin stigne brodom.

- Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija, po mojim informacijama, ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu - napisao je guverner Floride, citirajući jedan Bajdenov govor u kome on navodi da je zabranjeno da nevakcinisani strani državljani ulaze u državu avionom.

Nije ovo prvi put da ovaj američki političar brani Đokovića, pošto je on pre šest meseci istakao da su pravila koja ga sprečavaju da se pojavi u Americi "glupa".

- Pogledate neka od ovih pravila koja su nametnuta pre nekoliko godina i ona su još na snazi. Ne daju Đokoviću da uđe u Sjedinjene Američke Države da igra Ju-Es open zbog vakcine! Već je imao kovid, a vakcina te ne sprečava da se razboliš. Tako je bizarno, tako glupo što ovo rade, imaju bizarne odluke u ovoj i drugim državama. Dozvoljavate ljudima da uđu u državu bez vakcine, a njemu ne date da se takmiči - rekao je tada De Santis.

Guverner je takođe naveo da američka administracija ovim potezom nanosi veliku materijalnu štetu ne samo turniru u Majamiju, već celoj Floridi.

BONUS VIDEO: IVANA VULETA ZA "NOVOSTI" PO DOLASKU U BEOGRAD: Moram da budem zadovoljna

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici