CILJ U PARIZU: Evo šta očekuje Đokovića u narednom periodu

Stefan Rajić

18. 03. 2023. u 22:45

OD MONTE Karla do Pariza. Tako bi trebalo da izgleda raspored Novaka Đokovića u predstojećem periodu, od aprila do juna, kada će da napadne 23. grend slem. Sada, kada je američka turneja za našeg asa prošlost, vreme je da se snaga i pogled okrenu ka sezoni na šljaci.

ЦИЉ У ПАРИЗУ: Ево шта очекује Ђоковића у наредном периоду

FOTO: AP

Ono što je manje-više bilo poznato otkako Đokoviću nije bilo dozvoljeno da nastupi na mastersu u Indijan Velsu, dobilo je potvrdu, u vidu otkazivanja tamičenja i u Majamiju. To srpskom igraču daje više mogućnosti da se dobro pripremi za nastupe na zemljanim terenima, jer ga u perspektivi očekuje pet nadmetanja, čija će kruna biti na Rolan Garosu u Parizu. Tu će najbolji reket planete probati da povede u GS titulama, a trenutno je izjednačen sa Rafaelom Nadalom (22:22).

Zagrevanje i postizanje radne temperature posle pauze od više od mesec dana bez takmičarskog meča, počeće Nole na dobro poznatim terenima u Monte Karlu (9. april - 16. april). U Kneževini juriće het-trik u krunama, pošto je pehar podizao 2013. i 2015.

Potom, odmah sledi naredni izazov u Banjaluci (od 17. do 23. aprila). "Srpska open" može da posluži Novaku kao podloga za borbu za prvu poziciju na ATP listi, najverovatnije sa mladim Špancem Karlosom Alkarazom.

Ono što je novina od ove sezone je produženo trajanje mastersa u Rimu i Madridu, koje je pomereno sa sedam na 12 dana. To bi trebalo da pruži Đokoviću više prostora za odmor. Turnir u Španiji je na programu od 26. do 7. maja, ali je moguće da bi on mogao da se nađe van Novakovog kalendara, jer vladaju drugačiji uslovi za igru, a osvajač 22 najvažnije krune u belom sportu često nije imao srdačan prijem.

Zato bi sve resurse mogao da preusmeri na Italiju (Rim). Prošle sezone je na kompleksu "Foro Italika" došao do šeste titule, pa bi eventualno ponavljanje uspeha bila idealna "generalka" pred verovatno najvažnije takmičenje ovog proleća - Rolan Garos (28. maj - 11. jun).

U Parizu ulog će biti ogroman. Na talonu se nalazi 23. najveći pehar u karijeri. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)