SOVJETSKO FINALE USRED AMERIKE: Ribakina i Sabalenka igrale do poslednjeg atoma snage! Kazahstanka podigla trofej Indijan Velsa

Novosti online

20. 03. 2023. u 01:01

Teniserka iz Kazahstana Elena Ribakina osvojila je VTA turnir u Indijan Velsu, pošto je večeras u sovjetskom finalu pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:0, po setovima 7:6 (13:11), 6:4.

СОВЈЕТСКО ФИНАЛЕ УСРЕД АМЕРИКЕ: Рибакина и Сабаленка играле до последњег атома снаге! Казахстанка подигла трофеј Индијан Велса

FOTO: AP/Tanjug

Meč je trajao dva sata i šest minuta i obilovao je uzbuđenjima i ekstremnom borbenošću, a teniserke su ostavile srce na terenu i igrale do poslednje kapi znoja za svaki poen ove večeri.

Ovo je bio njihov peti međusobni duel, a prvi trijumf Ribakine, koja je trenutno deseta teniserka sveta. Sabalenka je druga na VTA listi. Kazahstanka se revanširala Beloruskinji za poraz u finalu Australijan opena.

Sabalenka je povela 4:2 u prvom setu, ali je Ribakina uspela da preokrene rezultat i da stigne do vođstva od 5:4. Igralo se potom gem za gem, a pobednica prvog seta odlučena je u taj-brejku, koji je pripao kazahstanskoj teniserki rezultatom 13:11.

Ribakina je povela 2:0 u drugom setu, a onda i 5:2. Sabalenka je smanjila na 5:4, ali je Ribakina na svoj servis stigla do pobede.

FOTO: AP/Tanjug

Kazahstanka je trijumfom u Indijan Velsu stigla do četvrte titule u karijeri, dok je Sabalenka ostala na 12 osvojenih  VTA trofeja.

Pobednici turnira u Indijan Velsu pripala je novčana nagrada od 1.262.220 dolara i 1.000 poena za VTA listu, a poražena je osvojila 662.360 i 650 bodova.

VTA turnir u Indijan Velsu igrao se za nagradni fond 8,8 miliona dolara.
 

BONUS VIDEO:  SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije