NEVEROVATNO: Novak Đoković neće pipnuti reket, a vraća se na vrh?! Evo šta je Srbinu neophodno da ponovo dođe na čelo ATP liste

Novosti online

20. 03. 2023. u 21:12

KARLOS ALKARAZ preuzeo je prvo mesto na ATP listi od Novak Đokovića osvajanjem mastera u Indijan velsu. Ipak, momak iz Mursije imaće jako težak zadatak da to mesto i sačuva, zanimljivo, srpski as mogao bi ekspreso da se vrati na čelo, a da pri tom ne odigra niti jedan jedini meč.

НЕВЕРОВАТНО: Новак Ђоковић неће пипнути рекет, а враћа се на врх?! Ево шта је Србину неопходно да поново дође на чело АТП листе

FOTO: Printskrin

Popularni Karlitos je prethodne noći pregazio ruskog tenisera, Danila Medvedeva i tako je "skinuo krunu" sa glave "kralja belog sporta".

Alkaraz od ponedeljka ima 7.420 bodova, 260 više od Noleta koji se tako nije domogao još jedne nedelje na vrhu ATP liste.

FOTO: AP/Tanjug

Poznato je i da Đoković neće moći da nastupi na predstojećem turniru u Majamiju, baš kao što nije nastupio ni u Indijan velsu, a sve zbog odluke da odbije vakcinaciju protiv KOVID-19 virusa.

Ipak, zanimljivo da će Karlos Alkaraz na Floridi olako moći da ostane bez liderske pozicije na teniskom rangiranju.

Jedan, jedini ishod kojim će Španac uspeti u nameri da ostane na čelu, jeste da osvoji ATP Majami. Čak ukoliko i dođe do finala, eventualni poraz značio bi da će Novak Đoković ponovo biti "prvi reket sveta".

Tanjug/AP

Podsetimo, Španac u Majamiju brani titulu i 1.000 ATP bodova, a ukoliko bi bio zaustavljen na poslednjem koraku odbranio bi 600 bodova, dok bi 400 bilo izbrisano sa njegovog računa.

To znači da Đoković ima dobre šanse da se vrati na prvo mesto čak i bez igranja. Što se Novakovog puta tiče, on bi trebalo da se na terene vrati u Monte Karlu, na turniru čiji je početka zakazan za 9. april.

Činjenica da nije putovao u SAD dobro je došla srpskom teniseru da započne pripreme za sezonu na šljaci čiji će vrhunac biti Rolan Garos.

TRENUTNA ATP lista:

1. Karlos Alkaraz (Španija) 7.420

2. Novak Đoković (Srbija) 7.160

3. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.770

4. Kasper Rud (Norveška) 5.560

5. Danil Medvedev (Rusija) 4.330

6. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.415

7. Andrej Rubljov (Rusija) 3.390

8. Holger Rune (Danska) 3.325

9. Hurbet Hurkač (Poljska) 3.065

10. Tejlor Fric (SAD) 2.975

---------------------------------------------------

35. Miomir Kecmanović (Srbija) 1.120

---------------------------------------------------

58. Laslo Đere (Srbija) 845

---------------------------------------------------

76. Dušan Lajović (Srbija) 728

77. Filip Krajinović (Srbija) 715

BONUS VIDEO:  SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)