NOVI KRALJ STIŽE IZ KALIFORNIJE: Novak i ostali sada jure Alkaraza

S.RAJIĆ

20. 03. 2023. u 22:15

OD "lovca" do "lovine". Supertalentovani teniser Karlos Alkaraz uspeo da kruniše 12 dana u pustinji Kaliforinije na najbolji način, pošto je u finalu Indijan Velsa savladao Danila Medvedeva (6:3, 6:2). Ujedno, Španac je ponovo uspeo da povrati čelo ATP liste, čime je svrgao sa trona Novaka Đokovića.

НОВИ КРАЉ СТИЖЕ ИЗ КАЛИФОРНИЈЕ: Новак и остали сада јуре Алкараза

FOTO: AP/Tanjug

Pred mladićem iz Mursije sada se nalazi skroz drugačiji zadatak da se zadrži na vrhu, a to mu garantuje samo pehar već na narednom masters nadmetanju u Majamiju (22. mart - 2. april), na kojem brani krunu osvojenu prošle sezone.

- Sjajan je osećaj, to je ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje. Đoković je jedan od najboljih na svetu, to je svima jasno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ako želiš da budeš najbolji. Hoću da ponovo igram sa Novakom. Nedostaje nam na turu, nadam se da će se brzo vratiti - smatra Alkaraz.

Turbulentan je bio početak godine za Španca. Zbog povrede je propustio prvi grend slem u sezoni, Australijan open, ali se na najbolji način vratio na teren i krenuo da ređa pobede, pa ove sezone već ima skor 14-1.

- Ne mislim da se moja igra mnogo popravila od prošle godine, ali ono u čemu sam napredovao jeste to da mogu se izborim pod pritiskom i da igram opušteno. To je najvažnije. Ne sumnjam u svoje udarce i osećam se komforno na terenu. Kada promašim, nema veze. Nije me briga. Pokušavam da svakom udarcu pristupim 100 odsto - naglašava Karlos.

Ulog je bio veliki, treća masters kruna, osma u karijeri, "broj jedan" na crti, ali je mladi lav delovao relaksiralno na terenu.

- Pokušao sam da pokažem da sam opušten, ali sam bio mnogo nervozan. To je nešto na čemu radim sa svojim timom, da protivnik zaključi da uživam u meču, u finalu. Svim najboljim igračima na svetu rade živci, ali sam uspeo da se smirim i odigram na visokom nivou. To je ono što želim konstantno - podvlači Alkaraz, kome sad predstoji još jedan, dodatni i veći pritisak na plećima, jer na Floridi jedan pogrešan dan znači kraj sna.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije