"PODSEĆA ME NA MENE!" Đoković pred duel sa Runeom: Sjajan momak, dobro se slažemo!

Novosti online

16. 05. 2023. u 18:10

NOVAK Đoković stigao je do četvrtfinala mastersa u Rimu, gde ga čeka okršaj sa danskim teniserom Holgerom Runeom.

ПОДСЕЋА МЕ НА МЕНЕ! Ђоковић пред дуел са Рунеом: Сјајан момак, добро се слажемо!

FOTO: Tanjug/AP

Srpski as će tako imati priliku da se revanšira sedmom igraču sveta za poraz u finalu mastersa u Parizu, a o protivniku je govorio biranim rečima.

- Igrali smo dva puta, ali smo nekoliko puta trenirali zajedno. Iako je mlad, njegovu igru poznajem veoma dobro. Potvrdio se kao vrhunski igrač, on igra zaista kvalitetan tenis. Sjajan momak, dobro se slažemo. Podseća me ne mene, po načinu kako igra. Fizički je veoma spreman, ima sjajnu defanzivu, ali je istovremeno i sjajan iz kontre. Može da vam naudi i sa forhend i sa bekhend strane, ima dobar servis, agresivan ritern. Mislim da će to biti fizički veoma zahtevan meč - rekao je Đoković.

Đoković je pobedom nad Kameronom Norijem po ko zna koji put ušao u istoriju tenisa. On je postao prvi teniser koji je na jednom mastersu igrao 17 puta četvrtfinale.

Đoković i Rune - međusobni dueli

Danac Holger Rune, naredni rival Novaka Đokovića na mastersu u Rimu, ima 20 godina, a nema - negativan rezultat u međusobnim duelima sa Noletom. Trenutno je, naime, 1:1.

Novak Đoković ga je pobedio na Ju-Es openu 2021. sa 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:1, a Rune je uzvratio udarac u finalu mastersa u Parizu, kada je na tvrdoj podlozi 2022. pobedio Novaka sa 3:6, 6:3, 7:5. Do ovog turnira, Rune, koji je već sedmi na ATP listi, u 2023. godini ostvario je više pobeda od Noleta, 22 (naspram Srbinovih 17), ali i više poraza - 9:3.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024