RASPAMETIO FRANCUSKU PUBLIKU: Novak Đoković pobedio, a onda stao pred mikrofon i - oduševio navijače!

Novosti online

29. 05. 2023. u 16:36

NOVAK Đoković je trijumfalno započeo pohod na trofej Rolan Garosa, pa i ne čudi njegovo zadovoljstvo.

РАСПАМЕТИО ФРАНЦУСКУ ПУБЛИКУ: Новак Ђоковић победио, а онда стао пред микрофон и - одушевио навијаче!

TV Eurosport

Nole je u Pariz došao kako bi postao prvi teniser sa 23 grend slem titule, a svog prvog rivala, Srbina iz Sjedinjenih Američkih Država, Đoković je savladao bez previše muka, ako se izuzme neočekivana neizvesnost u završnici.

O tome je posle meča istakao: 

- Zadovoljstvo igrati na Rolan Garosu. Ovde uvek ima mnogo emocija. Za mnom je mnogo lepih pariskih osećaja, kako na ovoj šljaci, tako i u Bersiju (hali u kojoj se igra pariski masters, na tvrdoj podlozi, prim. aut). Čestitke Aleksu na igri, stvarno je bio dobar. Nama su danas bili teški uslovi za igru, morao sam da bude koncentrisan sve vreme jer je vetar non-stop menjao putanje loptica, pa moram da budem zadovoljan učinjenim - započeo je Nole.

Voditelj programa na stadionu Filip Šatrije, Aleks Koreča, upitao je Novaka da li da nastave na francuskom, ili da pređu na engleski jezik, a posle kraćeg premišljanja, Srbin se osmehnuo i poručio "ale, ale!", oduševivši publiku jer je odabrao da i dalje priča na jeziku zemlje u kojoj se nadmeće.

Govorio je zatim Novak Đoković o činjenici da je u prva dva seta izgubio samo sedam poena na svoje servise, a u trećem čak 14.

- U prva dva seta nije bilo problema, a onda sam na startu trećeg počeo da propuštam prilike. Izgubio sam malo fokus u toj deonici, a na to je uticalo i to što je on podigao nivo svoje igre. Fizički, stvari su danas drugačije nego pre desetak godina, ali jeste ovo dobar start turnira za mene - rekao je Srbin.

Kada ga je Koreča upitao kako mu ide sa francuskim, jer se, nasmejan, požalio da je pitanje o analizi meča bilo predugačko, Novak je rekao da bi mu možda trebao profesor francuskog, pa se okrenu ka publici i zatražio pomoć, što je, iznova, izazvalo oduševljenje, te je, koji trenutak kasnije, Đoković uz gromoglasne aplauze ispraćen sa terena.

Podsetimo, Novak je u petak saznao kakav put ga čeka do željene titule u Parizu, a žreb za Rolan Garos ga baš i nije "mazio".

Ako vas Novak Đoković zanima, pratite i dalje sve vesti o njemu i tenisu na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Kad se Novak Đoković i Danil Medvedev sretnu na treningu na Rolan Garosu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)