BEZ USTEZANJA! Zvezda Ukrajine burno reagovala na Rolan Garosu na to što je Novak Đoković pred celim svetom poručio da je Kosovo srce Srbije

Novosti online

31. 05. 2023. u 17:45

NOVAK Đoković je pobedom započeo pohod na trofej Rolan Garosa, ali odmah posle toga, baš sa centralnog terena teniskog kompleksa u Parizu, poslao je moćnu poruku, koja izazive reakcije i dva dana kasnije.

БЕЗ УСТЕЗАЊА! Звезда Украјине бурно реаговала на Ролан Гаросу на то што је Новак Ђоковић пред целим светом поручио да је Косово срце Србије

Tanjug/AP

Podsetimo najpre, Nole je u Pariz došao kako bi postao prvi teniser sa 23 grend slem titule, a svog rivala u prvom kolu, Srbina iz Sjedinjenih Američkih Država, Đoković je savladao bez previše muka, ako se izuzme neočekivana neizvesnost u završnici.

A onda, Novak je prišao kameri na kojoj je pobednici tradicionalno, na staklenom dodatku, ispisuju poruke, i poručio:

- Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju

Novakovi koreni jesu sa Kosova i Metohije, a kako upravo u južnoj srpskoj pokrajini upravo Srbi trpe veliko nasilje (o čemu, KLIKOM OVDE, možete saznati više u uživo izveštavanju informativnog dela portala "Novosti"), Nole je rešio da svet podseti šta je čije, ali i da ukaže na važnost zaustavljanja nasilja koje njegovi sunarodnici trpe.

Данас се тиме "позабавила" и највећа тениска звезда Украјине, Јелина Свитолина.

Poruka Novaka Đokovića na kameri posle pobede u 1. kolu Rolan Garosa / TV Eurosport

Nakon što je Australijanku Hanter pobedila posle preokreta sa 2:6, 6:3, 6:1, Svitolina je ovako prokomentarisala Noletov potez:

- Pa, mi živimo u slobodnom svetu, zašto onda ne biste rekli vaše mišljenje o nečemu? - rekla je Ukrajinka novinarima koje je zanimao njen stav o Đokovićevom podsećanju na teritorijalnu celovitost Srbije.

Tome je Jelina Svitolina dodala i sledeće:

- Po meni, ako imate stav prema nečemu, a mislite da znate pravi način da ga izrazite, onda to i treba da učinite. Mislim, ako sedite sa prijateljem, pričate, reći ćete mu šta mislite, a i on će reći svoje mišljenje. Zato... Zašto da ne? - podržala je Ukrajinka pravo srpskog asa na pomenuto izražavanje.

Podsetimo, Đoković nikada nije skrivao svoje osećanja prema Kosovu i Metohiji, što je, kao vrlo mlad, pre 15 godina učinio i kada se desilo pomenuto samoproglašenje tzv. nezavisnosti:

Što se tenisa tiče, Novak Đoković večeras nastavlja svoj pohod na trofej, rival mu je Mađar Marton Fučovič a njihov meč možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

Fučović i Nole su se dosad sastajali u četiri navrata, a Srbin zna samo za pobede. Međutim, njih dvojica nikada nisu igrali na šljaci (Novak je pobedio Martona na Ju-Es openu 2019, u Dohi 2019, te 2021. na pariskom mastersu, što su turniri koji se igraju na betonu, odnosno 2021. na Vimbldonu, koji se održava na travi). U karijeri, Fučovič dobija 51,9% mečeva na šljaci (ima učinak 40-37), a Nole čak 79,9% do ovog Rolan Garosa (262/66 je imao pre nego što je savladao Kovačevića u prvom kolu).

Ako vas Novak Đoković zanima, pratite i dalje sve vesti o njemu i tenisu na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Kad se Novak Đoković i Danil Medvedev sretnu na treningu na Rolan Garosu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili