ĐOKOVIĆ SAZNAO NAREDNOG RIVALA: Napravio dva čuda, sada igra meč karijere na Rolan Garosu

Novosti online

03. 06. 2023. u 08:16

NOVAK Đoković je bez izgubljenog seta stigao do osmine finala Rolan Garosa. Srpski as će u toj fazi nadmetanja na pariskoj šljaci odmeriti snage sa Huanom Pablom Variljasom.

ЂОКОВИЋ САЗНАО НАРЕДНОГ РИВАЛА: Направио два чуда, сада игра меч каријере на Ролан Гаросу

Tanjug/AP

Peruanac je napravio iznenađenje eliminisavši 14. igrača sveta Huberta Hurkača sa 3:6, 6:3, 7:6(3), 4:6, 6:2.

Ovaj 27-godišnjak iz Lime je tako postao prvi teniser iz ove južnoameričke zemlje koji se domogao osmine finala grend slema nakon 1994. godine i Haimea Izage.

Huan Pablo Variljas/Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Najbolji plasman na ATP listi bio mu je 76. mesto do koga je stigao u martu ove godine, a trenutno je 94. na svetu i nema sumnje da mu je meč sa Đokovićem kruna dosadašnje karijere.

Zanimljivo je to da je Variljas u dosadašnja tri meča na Rolan Garosu svaki put igrao pet setova i pobedio je Junčenga Šanga, Robaerta Bautistu Aguta i pomenutog Huberta Hurkača.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)