HRVAT SE OBRUKAO NA ROLAN GAROSU: Autsajder mu se "nudio", sa puta mu sklonjen i momak koji je izbacio Medvedeva - a on odigrao katastrofalno

Novosti online

03. 06. 2023. u 17:25

Borna Ćorić poražen je u 3. kolu Rolan Garosa. Od hrvatskog tenisera, petnaestog nosioca, bolji je bio Argentinac Martin Ečeveri 6:3, 7:6, 6:2.

ХРВАТ СЕ ОБРУКАО НА РОЛАН ГАРОСУ: Аутсајдер му се нудио, са пута му склоњен и момак који је избацио Медведева - а он одиграо катастрофално

Tanjug/AP

Zanimljivo je da je autsajder, inače 49. na ATP listi, prvi put došao do trećeg kola na jednom grend slem turniru. To ga nije uplašilo, izgradio je brzo 3:0, a prednost održao do kraja seta rutinski.

Ništa bolje nije se odvijala situacija po Hrvata ni u drugom periodu meča. U petom gemu izgubio je servis, potom imao brejk loptu koju nije iskoristio. Nakon velike drame druga deonica ušala je u taj-brejk gde se bolje snašao Ečeveri.

Tonuo je sve više Borna Ćorić, u trećem segmenut meča napravio je brejk za 2:1. Bio je to poslednji trzaj davljenika.

Imao je potom gem lopte za 3:1, nije ih iskoristio, potom je ponovo izgubio servis,. I, konačno, slomio je Argentinac otpor favorita u osmom gemu i tako zakazao svoje prvo učešće u osmini finala Rolan Garosa.

Njegov naredni rival biće Japanac Jošihito Nišioka, koji je sa 3:2 u setovima savladao Tijaga Sejbota Vilda - 3:6, 7:6(8), 2:6, 6:4, 6:0. Brazilac je, podsetimo, na ovom Rolan Garosu u prvom kolu izbacio Danila Medvedeva, ali ta, i pobeda nad Gvidom Peljom od 3:1 nisu mu bili dovoljan "zalet" da nadigra i Nišioku.

BONUS VIDEO: ZVEČAN NAVIJA ZA NOLETA: Srbi okupljeni na protestu prate meč srpskog tenisera

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)