KAKVA ŠTETA, KAKVA ŠTETA! Olga Danilović imala "u šaci" dvostruku grend slem finalistkinju, ali izgubila

A. I.

03. 06. 2023. u 21:58 >> 22:00

SRPSKA teniserka Olga Danilović (105. na VTA listi) nakon velike drame poražena je sa 2:1 u setovima od sedme igračice sveta Ons Žaber (6:4, 4:6, 2:6)

КАКВА ШТЕТА, КАКВА ШТЕТА! Олга Даниловић имала у шаци двоструку гренд слем финалисткињу, али изгубила

Tanjug/AP

U prethodnim danima Olgu Danilović opisivali su kao jedno od najprijatnijih iznenađenja na Rolan Garosu, a da to nije slučajno pokazala je i večeras. Igrala je mlada Srpkinja protiv Ons Žaber i dokazala je da su natpisi medija o "uspehu karijere" nisu slučajni, a nema sumnje da će iz današnjeg poraza izvući veliku pouku.

Od prvog gema pokazivala je Olga Danilović da se ne plaši velikog favorita. Sjajnim servisima i bekhendom mučila je sedmu teniserku sveta, brejkom je došla do prednosti 5:3. Tunišanka je u narednom gemu odgovorila ribrejkom, ali nije zbog toga ustuknula Danilovićeva, već u narednom gemu napravila je novi brejk, te povela 1:0 u setovima.

Tanjug/AP

Velika borba viđena je i u drugom setu. Iako ih na VTA listi deli skoro stotinu pozicija to se na terenu nije videlo. Finalistkinja Vimbldona i Ju-es opena u nekoliko navrata hvatala se za glavu zbog udaraca koje je Olga uspevala da joj vrati. Ipak je smogla snage da dođe do vođstva 4:2, napravivši brejk i to nakon velike borbe u šestom gemu koji je trajao devet minuta.

Time je napravila odlučujući korak da izbori treću deonicu.

Tanjug/AP

A u njoj...

Izdao je u nastavku Danilovićevu prvi servis. I, ispostavilo se da je to bilo ključno.

U trećem gemu trećeg seta je sa dve duple servis greške Srpkinja dala Žaberovoj priliku da napravi brejk, a potom je teniserka iz Tunisa iskustvom nadjačala mladost.

Uspela je Olga da vrati jedan od dva brejka, ali je rivalka sigurno meč privela kraju i zakazala susret sa Bernardom Perom u osmini finala Rolan Garosa.

BONUS VIDEO: ZVEČAN NAVIJA ZA NOLETA: Srbi okupljeni na protestu prate meč srpskog tenisera

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti