"MNOGO TOGA SE DEŠAVALO VAN TERENA..." Novak Đoković ovakav nikada nije bio posle finala!

Novosti online

11. 06. 2023. u 19:03

NOVAK Đoković i Kasper Rud sastali su se u finalu Rolan Garosa 2023, a nakon što je Nole trijumfovao, emotivno je reagovao tokom intervjua na terenu.

МНОГО ТОГА СЕ ДЕШАВАЛО ВАН ТЕРЕНА... Новак Ђоковић овакав никада није био после финала!

TV Eurosport

Podsetimo, iako nije počeo najbolje finale Rolan Garosa Novak Đoković je rešio u svoju korist, a nakon toga ovako je govorio na samom igralištu teniskog stadiona "Filip Šatrije":

- Hvala svima. Ono što je zanimljiva podudarnost da sam 23. grend slem titulu osvojio baš ovde u Parizu. Ovaj turnir je bio i ostao najteži za mene. Zato mi toliko ovo znači. Mnogo toga se dešavalo na terenu, van terena... I zato, hvala vam svima. Počastvovan sam što sam ovde, na posebnom terenu za tenis. Hvala vam svima na tribinama na energiji, i danas, i tokom celog turnira - započeo je Nole.

Potom se obratio Rudu, i to na izuzetan način:

- Kaspere, hvala ti na lepim rečima. Kažem to ne zato što stojimo ovde zajedno, već zato što si ti jedan od najboljih igrača ovde, svi te vole i cene, sa velikim razlogom. Morao sam to da kažem, jer u ova vremena treba to da se zna, da se ceni nečija ljudskost, pa bih da se zahvalim i tebi i tvom timu, koji je uvek bio divan prema meni i mojima. Žao mi je što se po tebe ovako završilo, već dvaput si u nizu došao ovde do finala, najkonstantniji si ovde i iskreno ti želim da pobeđuješ protiv svih, osim kada igraš protiv mene (smeh). Ako ja izgubim ranije na nekom grend slemu, želim da ti osvojiš tu titulu - uz osmeh je dodao Nole.

On se potom osvrnuo na legendu tenisa, Janika Nou, koji je pre tačno 40 godina osvojio Rolan Garos, pa na one u sopstvenoj loži:

- Tu je moj tim, moja porodica, žena, deca... moja dva brata koja nisu danas tu. Ali, vi ljudi, vi znate kroz šta smo sve prošli zajedno. Vi znate koliko mogu da budem težak. A ja znam koliko sam umeo da vas mučim i mnogo sam vam zahvalan što ste sve to istrpeli.

Posebnu poruku imao je za mlade:

- Deca su mi ovde, uvek gledam da nešto kažem poučno, a po njihovim osmesima vidim da im je prijalo. Bar se nadam da jeste. Hteo bih da podsetim sve da ne odustaju od svojih snova. Imao sam sedam godina kada sam zamišljao da mogu da osvojim Vimbldon i postanem svetski broj 1. Više je ovo stanje sada od toga da sam srećan. Blagosloven sam, zaista - rekao je Nole.

Napravio je kratku pauzu, pa dodao "Počinjem da uživam u ovome, baš!"

Na kraju se osvrnuo i na sportske kolege koje su ga bodrile:

- Hteo bih da se zahvalim i drugima, pa i fudbalskim asovima koji su došli. Tu su Žiru, Ibra (Zlatan Ibrahimović), (Kilijan) Mbape, pa i (Tom) Brejdi... Hvala što ste došli, nadam se da ste uživali, izvinjavam se ako sam nekog propustio - rekao je Nole na engleskom, potom ubacio na srpskom: Ibra, ti i ja se znamo, ti si mi drugar (smeh), a sve zaključio na engleskom, osim poslednje reči:

- Hvala svima i... vidimo se sledeće godine. Srbija! - uzviknuo je Novak Đoković.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)