PRVI PUT SU GA OSLOVILI SA "GOAT", A ON... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je u TV prenosu prozvan najboljim teniserom svih vremena

Novosti online

11. 06. 2023. u 19:27

NOVAK Đoković je osvajanjem rekordne, 23. grend slem titule, na Rolan Garosu 2023. ušao u istoriju tenisa, a onda je na vrlo zanimljiv način počeo njegov intervju za TV Eurosport.

ПРВИ ПУТ СУ ГА ОСЛОВИЛИ СА ГОАТ, А ОН...  Овако је Новак Ђоковић реаговао када је у ТВ преносу прозван најбољим тенисером свих времена

TV Eurosport

Podsetimo, iako nije počeo najbolje finale Rolan Garosa, Novak Đoković ga je rešio u svoju korist, a nakon toga ovako je govorio na samom igralištu teniskog stadiona "Filip Šatrije" za pomenutu televiziju.

Posle konstatacije da je postao "G.O.A.T" (od engl. "Greatest of all time", tj. "najbolji svih vremena"), upitan je mogu li sada tako da ga zovu.

Nole je ovako reagovao:

- Možete da me zovete Novak, volim ja svoje ime. Ali, dobro, lepo je i to drugo čuti, ovo danas je svakako kruna svega što sam dosad radio. Drugi grend slem turnir koji sam osvojio ove sezone... A i rekao sam to i ranije, u ovoj fazi karijere grend slem turniri su mi najvažniji. Ovo je istorijska 23. titula, a pritom je Rolan Garos uvek bio najteži za mene. Imao sam ovde mnogo neuspeha, ali i dva izuzetna uspeha do sada, pa i nisam baš znaš šta da očekujem - rekao je Nole i gotovo u dahu nastavio:

- Vi znate kakav je osećaj igrati na najvećem nivou, i znat da kada si u vrhu, svaki poraz boli. A ja sam imao više poraza nego pobeda pred dolazak ovde. Ali, radio sam naporno iz nedelje u nedelju da bih mogao da ovde da budem najbolji. Sve ostale turnire sam zaboravio kada sam stigoa u Pariz. I, zaigrao dobro. Pritom sam znao da je pobediti mene u pet setova postalo kao preći veliku planinu, i to mi prija! (smeh) A naročito protiv ovih mladih tenisera. Evo, i ovi taj-brejkovi oivde, stvarno sam bio na visokom nivou.

Na pitanje da li je sada bolji nego pre 5, 6 godina, uz osmeh je odgovorio: 

- Evo, vi kažite. Nije baš bio savršen scenario pred moj dolazak ovde, ali sam znao da moram da budem agresivan. Nemam više 26 nego 36 godine. Iako se ja trudim da ne razmišljam o godinama, telo odgovara drugačije i zato sam ja taj koji mora da nametne svoj ritam rivalu. Ja moram da budem agresor na terenu, da kontrolišem igru. Pritom, šljaka je potpuno drugačija podloga, na njoj morate mnogo toga da radite, da "mešate" i igru s osnovne linije, i dropšotove, možda servis-volej igru, pogotovo protiv onih koji su specijalisti na šljaci, kao što je Kasper Rud. Uspeo sam da odigram u ključnim momentima finala svoj najbolji tenis i to ću i poneti kao pouku s ovog duela.

Na kraju je upitan da li će možda nazdraviti sa 23 čašice:

- Moji vole da prave proslave, naročito moj otac (smeh). Nema sumnje da ćemo se večeras okupiti, slušati lepu muziku, nazdraviti i sigurno se dobro zabavljati - zaključio je Novak Đoković.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)