"JEDINI SAM!" Novak Đoković otvoreno pred Vimbldon: Morao sam to da uradim...

A. I.

02. 07. 2023. u 19:59

NOVAK Đoković sutra od 14.30 kreće u pohod na osmu titulu na Vimbldonu i 24. grend slem u karijeri. Raduje navijače to što početak najstarijeg mejdžorsa dočekuje u odličnom raspoloženju.

ЈЕДИНИ САМ! Новак Ђоковић отворено пред Вимблдон: Морао сам то да урадим...

Tanjug/AP

Novak Đoković je u razgovoru za "Sport klub" otkrio u kakvom stanju čeka početak Vimbldona.

- Sve je dobro, da kucnem u drvo ili u glavu. Pripreme su odlično prošle. Ovde smo došli pre osam ili devet dana, sa namerom da imamo malo više vremena na travi. Specifična je podloga, koja zahteva više pažnje na terenu, u vezi sa kretnjom i pripremama za udarce. Potpuno je drugačiji stil igre nego na šljaci. S obzirom da sam jedini igrač koji nije igrao turnire na travi, morao sam da dođem malo ranije. Zadovoljan sam kako sve ide i uzbuđen za sutra, poručio je Nole.

Đoković važi za glavnog favorita, iako u turnir ne ulazi kao prvi igrač sveta.

-  Dobro je da ima, kako bih rekao, anticipacije i razgovora o tome. To je na nekin način nešto što privlači pažnju ovom turniru. Meni to ne menja ništa u pristupu. Bio prvi ili poslednji favorit... Pristup je uvek isti znam šta mi je činiti. Sedam mečeva da se osvoji titula. Milion puta sam bio u ovoj situaciji u karijeri. Na meni je da uradim svoj posao i idem korak po korak. Grend slemovi su takvi da se igra svaki drugi dan. Dobro je da možeš da se oporaviš i pripremiš telo za svaki naredni izazov. Jedva čekam na centralni teren da izađem, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao