NEVIĐENA SENZACIJA, I TO NA RADOST ĐOKOVIĆA: Sa Vimbldona izbačen jedan od najboljih tenisera!

Novosti online

06. 07. 2023. u 18:16

VIMBLDON 2023. je doneo novu tenisku senzaciju.

НЕВИЂЕНА СЕНЗАЦИЈА, И ТО НА РАДОСТ ЂОКОВИЋА: Са Вимблдона избачен један од најбољих тенисера!

FOTO: Tanjug/AP

Kasper Rud, četvrti nosilac, momak koji je nedavno igrao protiv Novaka Đoovića finale Rolan Garosa (što je ovom 24-godišnjaku bilo treće grend slem finale u karijeri) ispao je već u drugom kolu londonskog grend slema.

I to od velikog autsajdera. 

Norveški teniser, četvrti na ATP listi, izgubio je od 142. sa svetskog rangiranja - Britanac Lajam Broudi, koji je na Vimbldonu zaigrao samo zahvaljujući tome što je domaći igrač, te je tako dobio specijalnu pozivnicu, priredio je senzaciju eliminisavši Ruda posle pet setova.

Konačan rezultat glasio je 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0 za neverovanog Broudija, koji je početkom petog seta tražio medicinski tajmaut zbog manjeg problema sa ramenom.

Podsetimo, Norvežanin je bio potencijalni rival Novaka Đokovića u polufinalu, ali dalje ne ide Rud, već njegov suparnik, kome je naredni rival Denis Šapovalov.

Kanađanin je, za razliku od pomenutog kolege iz vrha ATP liste, opravdao ulogu favorita jer je kao 26. nosilac u tri seta eliminisao Francuza Barerea.

Broudi, inače, ima 29 godina i do danas je jedini put stigao do trećeg kola Vimbldona 2022, kada je takođe u 2. rundi priredio senzaciju, izbacivši posle pet setova borbe 12. nosioca Dijaga Švarcmana. Aleks de Minor, 19. favorit, potom je Britanca pobedio u tri seta.

Podsetimo, Novaka čeka veliki derbi trećeg kola i to protiv tenisera od koga je šest puta u karijeri izgubio, a organizatori Vimbldona nedavno su saopštili i kada Đoković igra svoj naredni meč.

Bonus video - ANKETA: Pitali smo Beograđane šta će Novak Đoković uraditi ove godine na Vimbldonu, evo šta su rekli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)