PROBLEMI ZA NAJBOLJEG! Karlos Alkaraz u mukama na Vimbldonu

Novosti online

08. 07. 2023. u 18:40 >> 18:40

VIMBLDON 2023 nije još stigao ni do polovine, a najbolje rangirani teniser sveta, Karlos Alkaraz, našao se u neočekivanim problemima.

ПРОБЛЕМИ ЗА НАЈБОЉЕГ! Карлос Алкараз у мукама на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Posle pobeda sa po 3:0 protiv Šardija i Milera, 20-godišnji Španac se u trećem kolu sastao sa osam godina starijim Čileancem Nikolasom Harijem.

I, isprva je sve išlo kako je favorit i planirao, za 45 minuta je rešio prvi set u svoju korist, a onda su počeli problemi.

Hari, koji je 28. na ATP listi, napravio je brejk za 2:0, imao isti takvu šansu i za 4:0, da bi se sjajni Alkaraz izborio za izjednačenje na 4:4. A onda, u taj-brejku, najbolje rangirani teniser sveta je ispustio set loptu, što je čileanski igrač iskoristio da od 5:6 dođe do 8:6 i osvoju tu deonicu.

Još dve su mu od tog trenutka nedostajake za najveću senzaciju dosadašnjeg toka londonskog grend slema - eliminacije prvog nosioca ovog turnira, Karlosa Alkaraza, koji je u karijeri ostvario samo 11 trijumfa na travnatim podlogama, uz dva poraza.

A iako se Španac posle izgubljenog seta trgao i naredni dobio za 48 minuta sa 6:3, prva tri gema četvrte deonice dobio je senzacionalni Čileanac. Imao je Hari sve u svojim rukama, vodio sa 4:1, ali je Alkaraz uspeo da se "vrati u život", najpre izjednači, a onda osvajanjem poslednja dva gema ipak reši ovaj meč u svoju korist, iako je u njemu izgubio jedan set, a u poslednjem bio u zaostatku od tri gema.

Njegov naredni suparnik biće pobednik meča Aleksander Zverev - Mateo Beretini, a kako su obojica daleko iskusniji od Harija, Alkarazu se ne piše dobro ako nastavi sa ovakvom igrom kao što je pružio u subotu.

A Nole?

Novak Đoković je, naravno, i dalje akter Vimbldona, a na tom grend slemu sada ga čeka veoma ozbiljan izazov. 

Podsetimo, eventualnim osvajanjem pehara Nole bi izjednačio rekord Rodžera Federera, jedinog tenisera u istoriji koji je došao do osam vimbldonskih titula.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja