MRAČNA TAJNA VIMBLDONA: Užas - evo šta Englezi stvarno misle o Novaku Đokoviću (VIDEO)

Novosti online

08. 07. 2023. u 21:46

NOVAK Đoković bi verovatno voleo da najnovije vesti o njemu sa grend slema koji je u toku, "Vimbldon 2023", glase drugačije, ali... Možda i takve kakve su - nisu loše kao spoznaja u kakvoj sredini on pokušava da se domogne rekordne titule.

МРАЧНА ТАЈНА ВИМБЛДОНА: Ужас - ево шта Енглези стварно мисле о Новаку Ђоковићу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@NoleLondon

Neverovatna anketa otkrila kako stvari, zapravo, stoje na Vimbldonu

O tome šta se dešava na londonskom grend slemu može da se priča iz više uglova, a "Novosti" vam donose priču kroz prizmu tamošnjih navijača.

Zapravo, pitanje je koliko su u pitanju pravi poznavaoci tenisa, ali... krenimo redom.

Jedan mladi novinar je najpre uradio šaljivu anketu, sa namerom da sazna koliko "lažnih" navijača dolazi na Vimbldon, pa ih je pitao kakve šanse imaju u završnici turnira - neke javne ličnosti koje se uopšte ne bave tenisom.

I, tu su odgovori bili prilično zapanjujući. Evo nekih od njih:


"Šta mislite, dokle može da dogura Amanda Nunjez?" (koja se, inače, bavi borilačkim veštinama, prim. prevodioca)

- Mislim da će dobro igrati, ima ona zapravo lepe šanse! - odgovorila je na Vimbldonu jedna gospođa, nonšalantno se praveći da sve zna o tenisu.

Druga je upitana za glumicu/pevačicu Selenu Gomez, koja je od strane novinara predstavljena kao "talentovana igračica iz Španije":

- O, stvarno se nadam da ona može da ide do samog kraja, Španija proizvodi tako divne tenisere! - rekla je ta druga engleska dama, koja se takođe uživela u ulogu velikog poznavaoca "belog sporta".

Jedan gospodin je potom upitan da li može da dogura daleko Dua Lipa, koja se, jelte, ne bavi uopšte tenisom, jer je u pitanju pevačica albanskog porekla:

- Da, mislim da može! Naročito jer je domaća i mnogi gledaoci će navijati za nju! - odgovorio je on prilično samouvereno...

Pred kraj te ankete jedna Engleskinja je upitana da li do finala može Kejtlin Džener. Podsetimo, Vilijam Brus Džener, svojevremeno desetobojac, promenio je pol i ime u Kejtlin i u međuvremenu postao poznata medijska ličnost u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako se radi o 73-godišnjoj osobi, odgovor anketirane Engleskinje je glasio:

- Kada se sve uzme u obzir, ona (Kejtlin Džener) je dobra igračica, mislim da će moći da osvoji titulu ako se posveti agresivnijem stilu!

Možete i vi da pogledate kako je izgledala ta anketa, pre nego što su na istom mestu, od strane istog novinara, Englezi upitani - šta zapravo misle o Novaku Đokoviću:

A kada je počela ta druga anketa, o srpskom asu, zanimljivo je što su na potpuno drugačiji način odgovarali stariji Englezi i, sa druge strane, mlade generacije s britanskog ostrva koje su došle na Vimbldon.

Oni "u godinama" su, gotovo svi redom, bez ikakvog skrivanja rekli da ne podnose Srbina, a oni mlađi - da ga treba pustiti na miru jer je čovek legenda, najbolji koji je ikada igrao tenis.

Prvo pitanje je glasilo "Novak Đoković je već izbačen sa nekoliko grend slemova, da li ga treba izbaciti i sa Vimbldona?", a "Novosti" vam donose sve odgovore koji su usledili:

Prva gospođa: "Teško mi je da na to odgovorim jer mi se on uopšte ne sviđa", bez okolišana je rekla.

Prvi stariji gospodin: "Ono što se desilo u Australiji je bilo skroz u redu! Rekli su 'primi vakcinu i dođi, a ako ne primiš, nemoj!'", pozdravio je on deportaciju Đokovića.

Prvi mladić: "Suludo je što je (Novak) uopšte bio deportovan (iz Australije)!"

Drugi mladić: "Australijanci su 'malo' oštri, zar ne?", uz osmeh je rekao mladi Englez.

Drugi stariji gospodin: "Sam je (Novak) donosio odluke, pa kad je već tako sebi razmestio krevet, neka u njega sam i legne!", nije imao milosti prema srpskom asu.

Drugo pitanje u anketi je glasilo "A šta zapravo mislite o Novaku Đokoviću?" i tu je starija generacija opet pokazala netrpeljivost koju mladi Englezi izgleda nemaju:

Mladić: "Mislim da je on najbolji svih vremena!"

Prva gospođa: "Ne volim ga kao čoveka!"

Drugi mladić: "On je najbolji svih vremena!"

Druga gospođa: "On se nikada nije odnosio prema publici kao Rodžer Federer i Rafael Nadal!"

Treća gospođa: "Meni je on dosadan!"

Četvrta gospođa: "Ne volim ga!"

Treći mladić: "Čovek ima preko 20 grend slemova, treba mu odati priznanje!"

Peta gospođa: "On nije džentlmen!"

Peti mladić: "Ma, on je najbolji svih vremena, to lako može da se zaključi!"

Šesta gospođa: "Meni se on kao osoba ne sviđa..."

Šesti mladić: "Treba mu dopustiti da igra gde god poželi da igra. On je najbolji koji je ikada igrao tenis!"

Ponovo šesta gospođa: "Meni se ne sviđaju njegovi stavovi!"

Evo i kako je izgledala ta anketa na Vimbldonu, a vi nam u komentaru javite - kako vam se čine pomenuti stavovi Engleza:

A Nole?

Novak Đoković je, naravno, bez obzira na pomenutu netrpeljivost starijih posetilaca grend slema (koji, valjda, i dok čitate ove redove priželjkuju da Dua Lipa osvoji titulu) i dalje akter Vimbldona. A na tom grend slemu sada Srbina čeka veoma ozbiljan izazov i u to u terminu za istinske teniske sladokusce.

Podsetimo, eventualnim osvajanjem pehara Nole bi izjednačio rekord Rodžera Federera, jedinog tenisera u istoriji koji je došao do osam vimbldonskih titula, a uvećao bi svoj i svetski rekord na 24 trofeja sa četiri najveća turnira koje "beli sport" ima.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti