ZA SLADOKUSCE: Evo kada Novak Đoković igra naredni veliki meč na Vimbldonu

Novosti online

08. 07. 2023. u 19:21

ORGANIZATORI grend slem turnira "Vimbldon 2023" doneli su odluku kada Novak Đoković igra naredni put.

ЗА СЛАДОКУСЦЕ: Ево када Новак Ђоковић игра наредни велики меч на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Naredni Noletov rival je Hubert Hurkač, Poljak koji u dosadašnjem toku nadmetanja u Londonu nije izgubio nijedan set, a njih dvojica će se sastati u nedelju, 9. jula, na Centralnom terenu.

Tamo program počinje u 14.30 po našem, srednjoevropskom vremenu, kada će zaigrati Andrej Rubljev (7. nosilac) i Aleksander Bublik (23.), posle čega bi, oko 17.30 ili kasnije, u zavisnosti koliko će trajati uvodni duel, trebalo da odmere snage Iga Švojentek (1.) i Belinda Benčić (14.). Kada njih dve završe svoj megdan, zaigraće Nole koji je drugi nosilac i njegov rival, koji je 17, što bi moglo da se desi oko 19.30, ili malo kasnije.

Novak Đoković na Vimbldonu 2023 / Foto: Tanjug/AP

Poljak koji je deset godina mlađi od 36-godišnjak Noleta za sada nije uspeo da ga pobedi ni u jednom međusobom meču, a pet puta je to pokušavao.

Ipak u jedinom duelu na travi, upravo na Vimbldonu 2019, Nole je set izgubi, a na kraju pobedio sa 7:5, 6:7(5), 6:1, 6:4.

Hubert Hurkač / FOTO: AP

Podsetimo, eventualnim osvajanjem pehara Nole bi izjednačio rekord Rodžera Federera, jedinog tenisera u istoriji koji je došao do osam vimbldonskih titula.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)