NEMA ODMORA ZA NOVAKA! Organizatori Vimbldona odlučili kada Đoković igra četvrtfinale

Novosti online

10. 07. 2023. u 18:15

Samo što je završio dvodnevni meč osmine finala Vimbldona, Novak Đoković je saznao kada će opet na Centralni teren.

НЕМА ОДМОРА ЗА НОВАКА! Организатори Вимблдона одлучили када Ђоковић игра четвртфинале

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, sjajan meč Đokovića i Hurkača započet je u nedelju, a završen pobedom Srbina u ponedeljak, posle čega su organizatori saopštili da će branilac titule igrati i u utorak.


Kako su naveli čelnici grend slema, u utorak 11. jula od 14.30 najpre igraju najbolja teniserka sveta, Iga Švojntek, i suparnica Poljakinje, Jelina Svitolina iz Ukrajine, a kada njih dve završe svoj duel, igraće Srbin koji je drugi nosilac i Rus koji je sedmi.

To znači da bi Đoković i Rubljov mogli da započnu svoj megdan oko 16.30.

Andrej Rubljov / FOTO: Tanjug/AP

Đoković i Rubljov, dosadašnji mečevi, statistika...

Novak je dosad četiri puta igrao sa 11 godina mlađim Rusom, a Srbin koji ima 36 godina pobedio je u tri meča. Međutim, nikada nisu igrali na travnatoj podlozi, a i Rubljov je imao dan više za odmor jer je Aleksandera Bublika (sa 3:2) pobedio u nedelju.

Nole je dobio prvi međusobni duel, 2021. na završnom mastarsu, sa 6:3, 6:2, potom je Rubljov 2022. osvojio finale Srbija opena pobedivši Novaka sa 6:2, 6:7(4), 6:0, da bi Đoković dobio dva naredna duela - najpre na završnom turniru 2022. kada je bilo 6:4, 6:1, a potom na ovogodišnjem Australijan openu, kada je četvrtfinale rešio u svoju korist sa 6:1, 6:2, 6:4.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja