MOLIM VAS, ČUJTE ME, ZNAM DA KOLUTATE OČIMA: "Ne volite Novaka Đokovića zato što je Srbin! Da li mislite da ga je briga?

Novosti online

11. 07. 2023. u 08:40

Srpski teniser Novak Đoković će četvrtfinalni meč na Vimbldonu, protiv Rusa Andreja Rubljova, igrati danas sa početkom ne pre 16 časova i 30 minuta po srpskom vremenu, saopštili su organizatori turnira na zvaničnom sajtu.

МОЛИМ ВАС, ЧУЈТЕ МЕ, ЗНАМ ДА КОЛУТАТЕ ОЧИМА: Не волите Новака Ђоковића зато што је Србин! Да ли мислите да га је брига?

Tanjug/AP

Meč Srbina i Rusa postavljen je kao drugi na Centralnom terenu, a prve će na teren, od 14 i 30, Iga Švjontek iz Poljske i Elina Svitolina iz Ukrajine. Posle njihovog meča, a to bi trebalo da bude posle 16 časova i 30 minuta ili 45 minuta kasnije ako rezultat bude 2:1.

A za to vreme britanski mediji su konačno shvatili ko je teniski kralj, pa su sada krenuli da se utrkuju sa pohvalama na račun Srbina. 

Čuveni Bi-Bi-Si je napravio montažu srpskog tenisera kako sedi na čuvenom "gvozdenom prestolu" iz kultnih serija "Igra prestola" i "Kuća zmaja".

Uz to su napisali: "Vladajući kralj Centralnog terena".

Korak dalje je otišao britanski novinar Stefano Hetfild koji je rešio je da očita lekciju sunarodnicima, pa se u tekstu sa naslovom "Novaka Đokovića nije briga šta mislimo o njemu, to je ono što ga čini tako zanimljivim" dotakao zanimljivih tema.

- Đoković neće žrtvovati svoja mišljenja da se dopadne publici i ne juri popularnost. Ima nečega u tome čemu se treba diviti. Novak Đoković je najopsesivnije predan elitni sportista na svetu. To ga čini i najfascinantnijim. Molim vas, čujte me. Znam da kolutate očima i pasivno agresivno uzdišete jer sam "tako dosadan". Izgleda da nikako ne možemo da zavolimo najboljeg tenisera sveta, čoveka koji je na putu da osvoji svoju osmu titulu Vimbldona, petu zaredom - istakao je on, pa dodao:

- Da, znam da je antivakser koji je odbio da se vakciniše kako bi igrao na Australijan openu i drugim turnirima. I naravno ovo će naljutiti mnoge navijače. Ja se apsolutno ne slažem sa njim, ali mogu da vidim kako je njegova vera u sebe dovela do tog stava koji je deo njegove šire filozofije. Njegovo je telo zaista njegov hram. On neće ništa od svojih uverenja žrtvovati kako bi bio popularan.

Posle toga je u jednom dahu nastavio.

- Đoković je na dijeti koja se sastoju samo od povrća, orašastih plodova, semenki, belog mesa, ribe, voća i zdravih ulja. Ne unosi gluten,jer je jednom pao na nekom naučno neutemeljenom testu i to je za njega bilo dovoljno. Dodajte tome jogu i taj-či, vidite kako je Rajan Gigs imao karijeru bez povreda pošto je krenuo da se bavi tim stvarima - naveo je Stefano, pa poentirao:

- Da li stereotipno gledamo Đokovića kao strogog i dosadnog istočnoevropljanina i propuštamo da vidimo koliko je duhovit? Njegov srpski pogled na balkansku politiku nas takođe ostavlja u nelagodi. Đokovića nije briga, on ima svoju viziju. Sve to ga čini teškim čovekom da ga zavolite, šta god da se desi na Centralnom terenu. Ali ga takođe čini i najzanimljivjim sportistom sveta.

Britanci su se konačno pomirili sa činjenicom da je Novak Đoković najveći koga je Vimbldon ikada video, a uskoro će i ceo svet.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)