OVO JE MOGAO SAMO DA POŽELI! Novak Đoković pred neočekivano lakšim polufinalom?!

Novosti online

11. 07. 2023. u 21:24

Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona, i to 12. put u karijeri, a tamo ga čeka rival koji se ne može podičiti baš velikim pobedama na ovom grend slemu, iako je na vimbldonskoj travi umeo da namuči Noleta.

ОВО ЈЕ МОГАО САМО ДА ПОЖЕЛИ! Новак Ђоковић пред неочекивано лакшим полуфиналом?!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je pobedio Andreja Rubljova posle preokreta, a za rivala u polufinalu će imati Janika Sinera.

Italijan nije naivan teniser, osmi je na svetu, ali je do polufinala stigao na pomalo neverovatan način:

Nije pobedio nijednog jedinog igrača iz Top 75 ATP liste!

Naime, u prvom kolu je sa "tri puta po 6:2" eliminisao Serundoloa koji je 111. teniser sveta.

Potom je Italijan pobedio još jednog Argentinca, Dijega Švarcmana, i to sa 7:5, 6:1, 6:2, a rival mu je u tom trenutku bio 98. na ATP listi.

U trećem kolu je Siner prvi put izgubio set, a sa 3:6, 6:2, 6:3, 6:4 savladao Francuza Kventana Alija koji je 79. na svetskom rangiranju.

U osmini finala, naredni Noletov rival je pobedio 85. tenisera sveta, Kolumbijca Galana, i to sa 7:6(4), 6:4, 6:3, a onda je u četvrtfinalu savladao senzacionalnog vimbldonskog debitanta iz Rusije, Romana Safiulina: momka koji je 92. na svetu eliminisao je uz jedan izgubljeni set, rezultat je bio 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Prosečno, suparnici su mu bili 93. na ATP listi!

Janik Siner / FOTO: Tanjug/AP

Sa druge strane, Đoković je, podsetimo, pobedio Argentinca Pedra Kačina, 68. sa ATP liste, sa 6:3, 6:3, 7:6(4), potom Džordana Tompsona iz Australije, 70. tenisera sveta, sa 6:3, 7:6(4), 7:5, zatim je eliminisao nekadašnjeg grend slem šampiona, a trenutno 88. na svetskom rangiranju, Stana Vavrinku (6:1, 6:3, 7:6)5), da bi onda odigrao dva meča sa rivalima iz svetskog vrha. Najpre je pobedio Huberta Hurkača, 17. na ATP listi, sa 7:6(6), 7:6(6), 5:7, 6:4, a onda i sedmog tenisera sveta, Andreja Rubljova, u četiri seta.

Prosečno, Noletovi dosadašnji rivali su bili 50. na svetu, a taj teži put do polufinala, kao i ogromno iskustvo koje Đoković u njega unosi, samo su mu olakšavajuća okolnost pred megdan sa Sinerom kome je ovo prvi put u karijeri da igra za plasman u grend slem finale.

Novak Đoković i Janik Siner, međusobni mečevi, statistika...


Jedan od najtraženijih pojmova na internetu posle Noletove pobede nad Rubljovim bilo je "Djokovic vs Sinner H2H", odnosno međusobni dueli pomenutih polufinalista.


Novak, koji ima 36 godina, samo dvaput je u karijeri igrao protiv 16 godina mlađeg Italijana i oba puta ga je pobedio. Onaj prvi duel nije toliko važan za ovu priču, jer je odigran na šljaci, i to u Monte Karlu (Srbin je trijumfovao sa 6:4, 6:2), a drugi je daleko interesantniji za ono što sledi:


Novak Đoković i Janik Siner su upravo na Vimbldonu igrali poslednji međusobni duel, bilo je to prošlogodišnje četvrtfinale, kada je italijanski teniser bio na korak od podviga - osvojio je uvodna dva seta, ali je Nole pobedio sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.


Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)