"ČESTITAM, ALI..." Novak Đoković je ovo izjavio posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza

Novosti online

16. 07. 2023. u 20:07

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali su dramatično finale Vimbldona, pa i ne čudi emotivna reakcija Srbina po završetku antologijske borbe.

ЧЕСТИТАМ, АЛИ... Новак Ђоковић је ово изјавио после пораза у финалу Вимблдона од Карлоса Алкараза

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je imao set prednosti, pa nadoknadio set zaostatka, ali je Karlos Alkaraz osvojio prvu vimbldonsku titulu posle čega je Nole na Centralnom terenu izjavio najpre ovo:

- Dobar dan. Ne baš dobar za mene, ali dobar za Karlosa. Moram da počnem time što ću odati počast i sve čestitke Alkarazu. Kada je trebalo da odservira za pobedu, odigrao je neke nestvarne utakmice i to je bilo stvarno sjajno. Svaka čast. Mislio sam da ću imati probleme s tobom na šljaci i betonu, ne na travi (smeh), ali i to se promenilo ove godine. Svaka čast na prilagođavanju, igrao si svega nekoliko puta na travi pre ovog turnira, pa mogu samo da čestitam i tebi i tvom timu - započeo je Nole.

Tome je, gotovo u dahu, dodao:

- Što se mene tiče, nikada ne volite da izgubite meč na ovakvom nivou. Ali, moram da budem zahvalan jer sam mnogo titula osvojio... Kad se setim samo 2019. i finala protiv Rodžera (Federera), kada sam spasao dve meč lopte... Možda trebalo da izgubim neka druga finala, ali evo, sad se to malo izjednačilo - uz smeh je rekao Nole.

Upitan kako se oseća, rekao je:

- Biću dobro sutra, danas baš i ne (smeh). Teško je progutati ovakav poraz, kada sam bio tako blizu. Ali, ovo su momenti za koje radimo svakog dana, da igramo na najvećim terenima, najvećim turnirima, i zaista sam zahvalan na prilici i svemu učinjenom i doživljenom. Ipak, izgubio sam od boljeg. Čestitam, ali idemo dalje, još jače!

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu